kapat
08.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Tiryakilere 'kısırlık' uyarısı
Amerikan Üreme Tıbbı Derneği uzmanlarından Mike Soules, uzman bir ekiple birlikte kısırlık ve etkenleri üzerinde araştırma yaptı. Ekibin araştırmasına göre alkol, sigara ve uyuşturucu madde bağımlılığı, bel soğukluğu gibi cinsel yolla bulaşan kimi hastalıklar çocuk sahibi olmayı engelleyebiliyor. Soules, "Sigara ve uyuşturucu madde bağımlılığı sperm sayısı ve üretiminin azalmasına neden oluyor. İnsanların çok önceden yaptıkları hatalar ilerde çocuk sahibi olmalarını önleyebilir. Kısırlık da birçok hastalık gibi önceden alınan tedbirlerle engellenebilir. 20-30'lu yaşlardakilerin sigara, içki ve uyuşturucudan uzak durmaları gerekiyor" diye konuştu. Uzmanlar, aşırı ya da normalin çok altında bir kiloya sahip olmanın da kısırlığa yol açan etkenler arasında bulunduğu konusunda uyarıyor.

Evlatlıkların intihar riski çok
Evlat edinilen çocukların intihar etme riskinin diğer çocuklara oranla iki kat daha yüksek olduğu tespit edildi. Cincinnati'deki çocuk hastanesinde görev yapan Dr. Gale Slap, 1995 yılında başladığı araştırmasında 6 bin 577 lise çağındaki çocuk üzerinde araştırma yaptı. Araştırmada bu gruptaki evlat edinilmiş 214 çocuğun tam 16'sının daha önce intihara teşebbüs ettiği ortaya çıktı. Dr. Slap ve ekibi, bu araştırma ve yaptıkları çok sayıda anket bilgilerine göre evlat edinilen çocuklarda intihar etme riskinin yüzde 7.5, diğer çocuklarda ise yüzde 3 olduğunu belirtti. Dr. Slap, "Çocuğun evlat edinildiği yaş psikolojik durumu açısından büyük önem taşıyor. Bu nedenle eğer çocuklar evlatlık olduklarını biliyorsa, aileler çok daha duyarlı ve dikkatli davranmalı" diye konuştu.

Sahtekar Papazlar
ABD'nin Florida eyaletinde, "Tanrının paralarını iki katına çıkaracağını" söyleyerek halktan para toplayan bir papaz 27 yıla mahkum oldu. Yetkililer, ABD çapında 18 bin kişinin kiliseye toplam 448 milyon dolar ödediğini tahmin ediyorlar.

Tam 203 kez evlendi
Mısır'da 203 kez evlenen 78 yaşındaki bir erkek, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek istediğini açıkladı. Başkent Kahire'de bir halk oyunları topluluğunda çalışan Mustafa Semeda adlı Mısırlı, ilk olarak 1947 yılında evlendiğini belirtti. Sadece 3 çocuğu olan Semeda, son karısından ayrldığından beri 'kalbinin sahibini aradığını' söyledi.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır