kapat
04.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Ekonomi ANAP'ta olsa kriz olmazdı


ANAP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, ekonomik krizi değerlendirirken, "ANAP ekonomi politikaları üzerinde çok daha fazla inisiyatif sahibi olsaydı, bu felaketle karşılaşmazdık.
Bu hususun hiç değilse bundan sonra göz önünde bulundurulacağını ümit ediyorum" dedi. Yeni oluşumu da eleştiren Yılmaz, "Bir şey adına yeni demekle yeni olmaz" diye konuştu. ANAP Lideri Mesut Yılmaz, Parlamentodan Politika dergisinin sorularını yanıtladı. Koalisyon hükümetini değerlendiren Yılmaz, hükümetin uzlaşma ve uyum esasına dayalı kurulduğunu belirterek, "Uzlaşma ve uyum ne kadar sağlıklı olursa olsun, ekonomi başta olmak üzere, bir çok konuda ülkenin ihtiyacı olan politikaların belirlenmesi ve uygulanması açısından sıkıntı çıkmakta, en azından yavaşlama olmaktadır" dedi. Yılmaz şöyle dedi :

FELAKET YAŞAMAZDIK
"Farklı anlayışların ve siyasi görüşlerin mutabakatı ile oluşturulan program, esas olarak doğru, ancak yeterince cesur, derinlikli ve kapsamlı değildir. Programın eksiklerine ve uygulamadaki belirsizliklerine ilişkin görüşlerimizi başından beri çeşitli vesilelerle dile getirdik. Finans sektöründeki sorunlar ve koordinasyon eksikliği üzerinde özellikle durduk. Sonuçta endişelerimizin hepsinin de haklı olduğu ortaya çıktı. Şu da bir gerçek ki, ANAP ekonomi politikaları üzerinde çok daha fazla inisiyatif sahibi olsaydı, bu felaketle karşılaşmazdık. Bu hususun hiç değilse bundan sonra gözönünde bulundurulacağını ümit ediyorum."

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır