kapat
04.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 


İlk fiyasko

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde oynayamayacak olan Alenitchev'i transferini nasıl değerlendiriyorsunuz? İkinci Başkan Altaylı, "Bunu biliyorduk. Onu Türkiye Ligi için aldık" dedi.

Değerlendirmek dahi istemiyorum. Bir defa ben Porto'dan adam alınmasına karşıyım. Porto ne ki, Galatasaray onun döküntülerine muhtaç olsun. Şampiyonlar Ligi'nde oynatamayacağı yabancıyı Galatasaray niye alır? Bunun tek anlamı var: "Benim bu sene Şampiyonlar Ligi'nde gözüm yok; Türkiye Şampiyonluğu'na oynuyorum." Bu da yeni yönetimin Galatasaray'ı küçültmek için göreve geldiğini gösteriyor. Yönetimde Alenitchev gelirse Avrupa maçı oynamayacağını bilen tek adamın dahi olmadığını düşünmek bile istemiyorum. Bir tek şey söyleyebilirler; "Biz onu satmak için alıyoruz." Emre, Okan ve Fatih'i bedavaya kaptıran dünyanın en kötü tüccarları bu işi nasıl yapar çok merak ediyorum. Neresinden bakarsan bak; Alenitchev ve öteki Portolular bu yönetimin ilk fiyaskosudur.

* Jardel'in gönderilmesi nasıl oldu?

Fevkalade iyi oldu. Alınması tarihsel hataydı. Geçen sene yaşanan çöküntünün baş sebebi Jardel'di. Ona verilen abartılmış para, takımda geri kalan herkesin kırılmasına ve Galatasaray'ın takım ruhunu kaybetmesine neden oldu. Adam parasını alamazken Jardel'e milyonlar verildiğini öğrenirse, topa ayak vurur mu? Seyirci de yangına körükle gitti. Çocuklar eşek gibi koşarken, beleş bekleyip tam ayağına ya da tam kafasına geldiği zaman lütfen golü atan Jardel'e bütün primleri tanıyan, "Süper Jardel" diye kıyametler koparan seyirciye takımın güveni kalmadı. Jardel, Galatasaray'ı maddi, manevi çökerten bir mikroptu. Aylarca süren gidiş olayları da nasıl bir mikrop olduğunu açıkça gösterdi. Ben Jardel'den kurtulmak için üste para vermeye razı olurdum. Bir de para kazandılarsa fevkalade. Ders olur. Bir daha böyle ahmakça transferler yapmazlar.

* Başkan Mehmet Cansun'un önümüzdeki hafta bir genel menajer gibi Florya'ya yerleşecek olmasını nasıl karşılıyorsunuz?

Florya iyi ve kötü adamların kapıştığı Teksas gibi olmuş. Herkes başına buyruk. Gruplaşma var, birbirinin kuyusunu kazma var, dedikodunun daniskası var. Mehmet bana "Bu işin üstesinden gelirim" dediğinde sıkı bir menajer bulacak sandım. Kendini kastediyormuş. Kulüp başkanının böyle işlere girmesi G.Saray'ın geleneğinde yok. Mehmet Cansun ya "Bu kulüpte benden başka adam yok" diyor; ya da mart kongresi için şov yapıyor. Ama yanlış yapıyor. Bir yanlışı daha var. "Küskünlükleri kaldıracağım" diye gidip Galatasaray'ı satan (Bunların Galatasaray'ı sattıklarını söyleyen bizzat kendisidir), Emre ve Okan'la Milano'da yemek yiyecekmiş. Kulübe ihanet edenlerin ayağına giden bir Galatasaray Başkanı'nı buradaki futbolcuların ne ölçüde sayacağını çok merak ediyorum. Emre ve Okan'a verilecek bu ödül, buradaki kadroyu fena halde yaralar. Cansun böyle şovlar yapmasın.

(NOT: Bu söyleşi yapıldığında transfer netlik kazanmamıştı. Transfer suya düşünce aşağıdaki bölüm eklendi:)

* Son haberler ise Porto'nun Jardel'den vazgeçtiği yönünde

Jardel'in nasıl bir üçkağıtçı olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Adam, herkesle oynuyor. Kabahat biraz da oynatanlarda. Galatasaray böylece en azından Porto'nun artıklarını almaktan kurtulur. Tabii sıcak paranın gecikmesini nasıl çözerler, o da ayrı bir sorun. Jardel, şu anda Galatasaray'ın malı. Galatasaray isterse oynatabilir. Ama böyle bir hataya düşeceklerini, bu adamı kabulleneceklerini sanmıyorum. Bir yolunu bulup satacaklardır.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır