kapat
04.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Utanmazlığa bakın!


Vakıflar, 12 kişinin öldüğü E-5'e üst geçit yapan Kadıköy Belediyesi'ne, "Köprünün ayaklarının oturduğu yer bizim... Ya 1 trilyon verin, ya da yıkın" diye yazı gönderdi
Kadıköy Belediyesi, 12 kişinin karşıdan karşıya geçmek isterken can verdiği E-5'in Acıbadem mevkiine üst geçit yaptırdı. Geçit sayesinde yolda ölümler son bulurken, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kadıköy Belediyesi'ne "utanmazlık belgesi" olarak nitelenebilecek bir yazı gönderdi: "Köprünün ayaklarının oturduğu yer bizim. Ya 1 trilyon lira verin ya da geçiti yıkın..." Halkın ihtiyacını gözeten belediye geçiti yıkmayınca Vakıflar bir utanmazlık ve vicdansızlık örneği daha sergileyerek köprüyle ilgili olarak Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı.

En son duruşmasında bilirkişi raporlarının dinlendiği davanın sonucunu merakla beklediklerini söyleyen Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, "Kamu yararına çalışan bir kurum, halk için yerine getirilen bir hizmete destek vereceğine, tam tersi bir tavır sergiliyor. Buna tepki duymamak mümkün değil. Vakıflar, geçit inşa edilene kadar orada 12 kişinin can verdiğini görmezden geliyor" dedi.

5 BİN İMZA TOPLANDI
Geçitin, halk toplantılarının hiçbirini kaçırmayan Muhatter Dayan adlı ninenin öncülük etmesiyle halk-belediye dayanışması sonucu inşa edildiğini hatırlatan Başkan Öztürk, "Bu hizmetin altında 5 bin kişinin imzası var. Geçitin yıkılmasını isteyenler, 1 trilyon lira yer bedeli talep edenler ne yazık ki tüm bu gerçekleri reddediyor. Daha da önemlisi, ölüm tehlikesinin ortadan kaldırıldığını yok sayıyor. Böyle bir anlayış dünyanın hiçbir yerinde onaylanmaz" diye konuştu. Kadıköy Belediye Başkanı, geçitin kaldırılmaması için gerekirse imza kampanyası başlatacaklarını da söyledi.

Geçit sayesinde yayaların ezilmekten kurtulduğuna işaret eden Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de şöyle konuştu: "Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün belediyeden böyle bir talepte bulunması başlı başına bir rezalettir."

ŞENOL BAŞTAKAR

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır