kapat
04.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Banka memuru 200 milyarla kaçtı


Kayseri'de bir banka memuru müşterilerin parasıyla kaçtı. Böylece 1 hafta içinde 3'üncü banka soygunu gerçekleşti
Banka personelinin çalıştığı şubeyi soyması alışıldık bir olay haline geliyor. Bir hafta içinde yaşanan 2 olaydan sonda dün de Kayseri'de bir banka memuru müşterilerin hesabından 200 milyar lirayı kendi hesabına geçirip ortadan kayboldu.

Evli ve bir çocuk babası olan Hayri Karaman, Bünyan İlçesi'ndeki Ziraat Bankası Şubesi'nin ticari hizmetler biriminde çalışıyordu. Çevresine borçlanmaya başlayan Karaman, bankayı soymaya karar verdi.

Geçtiğimiz hafta Cuma günü 200 milyar lirayı kendi hesabına transfer eden Karaman, mesai bitiminde arkadaşlarıyla vedalaşıp ortadan kayboldu. Karaman'ın işe gelmemesi üzerine hesaplarda yapılan incelemede müşteri hesaplarından 200 milyarın Hayri Karaman'ın hesabına geçirildiği belirlendi. Olayla ilgili soruşturma yapması için 2 müfettiş görevlendirilirken, Ziraat Bankası Bünyan Şube Müdürü hakkında da soruşturma açıldı.

ÜÇÜNCÜ OLAY
Kayseri olayı bir hafta içinde yaşanan üçüncü banka soygunu oldu. Toprakbank'ın Genel Müdürlüğü'nden Trakya'daki şubelere para dağıtımı yapan zırhlı aracındaki 300 milyar lira Edirne-İstanbul arasında kaybolmuş, zırhlı aracı kullanan görevliler "çay içip uyuduk, bilmiyoruz" diyerek kurtulmuştu. Yine İstanbul'da Yapı Kredi Bankası'nın zırhlı aracı güvenlik görevlisi Orhan Kaya tarafından soyuldu.

Recep BULUT

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır