kapat
04.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Sabrın böylesi


İktidarsız kocasının akılalmaz işkencelerine yuvası yıkılmasın diye tam iki yıl dayandı Neredeyse ölmek üzere olan talihsiz Havva, komşularının ihbarı üzerine kurtarıldı
Havva Özyılmaz genç hayat dolu bir kızdı. Adana'da oturuyordu. Tekirdağ'ın Malkara ilçesinden kendisine görücü geldi. Havva, görücüsü usulü tanıştığı çitfçi Fettah Özyılmaz'ı görür görmez beğendi. Ve evlilik teklifini kabul etti.

Kısa süre içerisinde nikah kıyıldı ve Havva eşiyle birlikte Malkara ilçesindeki yeni evinin yolunu tuttu. Genç kız, daha ilk gün ilk şoku yaşadı. Kocası gerdek gecesinin hemen ardından ailesini aradı. Öfkeyle Havva'nın ailesine "Karım bakire değil. Ben bu işten vazgeçiyorum" dedi.

Genç kızın ailesi apar topar Malkara'ya geldi. Havva'yı hemen bir doktora götürdü. Muayene sonucu Havva'nın "bakire" olduğu ortaya çıktı. Genç kız elinde raporla tekrar evine döndü. İşte o günden sonra işkence dolu günler başladı. İktidarsız olduğu ortaya çıkan Fettah, öfkeden deliye dönmüştü. Annesine ve kız kardeşine saygı göstermediği bahanesiyle genç kızı dövmeye başladı. Havva'ya kayınvalidesi ve görümcesi de "uğursuz gelin" diyerek tavır koydu.

'ACELE GELİN'
Her gün kocasından dayak yiyen ve elleri ayakları bağlandıktan sonra günlerce aç bırakılan genç kız, yuvası yıkılmasın diye işkencelere boyun eğdi. Komşuları bir deri bir kemik kalan Havva'ya acıyıp Adana'daki ailesine "Acele gelin. Bunlar kızınızı öldürecek" diye haber gönderdi. Bunun üzerine ağabey Nihat Aygün ve eşi hemen yola çıktı. Havva'yı görünce tanıyamayan Nihat Aygün talihsiz kızı baba ocağına getirdi. 25 kilo zayıflayan Havva, Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. Havva'nın babası savcılığa başvurup suç duyurusunda bulundu.

Nazan ERDEM

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır