kapat
04.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Suça doymuyor


Kocaeli'de bir dönem kulüp yönetiminde de yer alan, ancak daha sonra uyuşturucu kaçakçısı olduğu ortaya çıkan Mustafa Karslı yine gözaltında
Koceli'de saygın bir işadamı olarak tanınan, kum ocakları işleten, belediyeden ihale bile alan ve bir dönem Kocaelispor Başkan Yardımcılığı da yapan Mustafa Karslı'nın suç dosyaları bir bir açılıyor. Bir süre önce uyuşturucu ticareti yaptığı gerekçesiyle tutuklanan Karslı, tahliye olur olmaz bu kez, yaklaşık 600 milyarlık kokain alışverişi yüzünden, tehditle arsa gasp ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı.

NELER YAPTI?
İlk önce, l992'de 44 kilo eroin yakalattığı ve 5 yıl cezaevinde yatıp çıktığı belirlenen, ardından Yunanistan polisi ile ortaklaşa düzenlenen bir operasyonla ele geçirilen 520 kilo eroinin sahibi olduğu anlaşılarak tutuklanan Mustafa Karslı, tahliye olur olmaz bir başka suçlamayla gözaltına alındı. Buna göre; Cemal Nayır'ın kasası olduğu bilinen Mustafa Karslı, cezaevindeyken eskiden beri tanıdığı Mesut Sevinç'le karşılaştı. Sevinç, Karslı'ya; 2 yıl önce, Hollanda'da, Şahin Tekdemir isimli arkadaşıyla birlikte Ramazan Turan Arslan'a 1 milyon gulden karşılığında (540 milyar) 15 kilo kokain sattığını anlattı. Mesut Sevinç, paranın 600 bin guldenlik kısmını peşin aldıklarını, Ramazan Turan Arslan'ın geri kalan 400 bin guldeni malı sattıktan sonra ödemek istediğini ve kendilerine bir senet imzaladığını söyledi.

KARSLI DEVREDE
Sevinç, aradan geçen 1 yıla rağmen bu borcun ödenmediğini, bunun üzerine İzmir'e çağırdığı Arslan'ı kaçırıp bir evin bodrumuna kapattığını ve 1 hafta rehin tuttuğunu belirtti. Parayı bulması koşuluyla serbest bıraktığı Ramazan Turan Arslan'ın Kocaeli'nde oturan annesinin polise gittiğini, bu yüzden arkadaşı Şahin Tekdemir'le birlikte yakalanıp tutuklandıklarını belirten Mesut Sevinç, Mustafa Karslı'dan hem intikamlarını almak hem de paralarına kavuşmak için yardım istedi.

Mustafa Karslı da, "Bu işi ben çözerim" diyerek 400 bin guldenlik borcu Sevinç'ten satın aldı. Tahliye olunca harekete geçen Karslı, Ramazan Turan'ın Kocaeli'ndeki bir arsasına tehditle el koydu. Ancak Ramazan Turan Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı'na, Karslı aleyhinde şikayette bulundu. Savcılık ise, Karslı'nın yakalanabilmesi için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazdı. Bu yazı üzerine harekete geçen İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü, Karslı'yı yakaladı ve sorgulamak üzere İstanbul'a getirdi. Olayla ilgili soruşturmanın tamamlanmasının ardından Karslı'nın DGM'ye sevkedileceği bildirildi.

Salih AYDIN

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır