kapat
04.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Bush, Arjantin için devrede


ABD Başkanı George W.Bush ekonomik krizle çalkalanan Arjantin'e Eylül ayında verilecek 1.2 milyar dolarlık IMF kredi ödemesinin öne çekilmesini istedi
ABD, Arjantin için harekete geçti. Arjantin'de geçtiğimiz hafta Senato'nun son on yıl içerisinde yedinci kemer sıkma tasarısını onaylamasının ardından, piyasalarda endişe verici gelişmeler yaşanıyor. Arjantin'de parası olanlar dolar almak için kuyruklar oluşturuyor. ABD Başkanı George W. Bush yeni bir Asya krizi yaşanmaması için Arjantin'e verilecek kredilerin hızlandırılmasını istedi. ABD yönetimi Arjantin'e eylül ayında verilecek 1.2 milyar dolarlık kredinin erkene çekilmesi için IMF yetkilileriyle temasa geçti.

ARJANTİN İÇİN ŞANS
ABD ayrıca sorunları yerinde inceleyip çözüm üretmesi için Hazine Bakanlığı'nın uluslararası ilişkilerden sorumlu en üst düzey yetkilisi John Taylor'ı Arjantin'e gönderdi. Taylor, yaptığı açıklamada, Arjantin'de yapacağı görüşmelerin, kredinin öne çekilmesi için gerekli şartları sağlayacağını söyledi ve "Bu Arjantin için iyi bir şans" yorumunu yaptı.

Güney Amerika ülkesine yapacağı ziyaret sırasında yetkililerle diğer yardım seçeneklerini de geniş bir kapsam içinde ele alacaklarını kaydeden Taylor, ABD'nin Arjantin'e verilmesi planlanan 1.2 milyon dolarlık kredinin bir an önce serbest bırakılmasını desteklediğini söyledi. İsmi açıklanmayan Arjantinli üst düzey bir yetkili ise "Ülkemizde piyasaların yeniden sakinleşebilmesi için en az 6 milyar dolarlık bir kredinin alınması gerekiyor" şeklinde konuştu.

MEVZİ KAYBETTİK
ABD Başkanı Bush geçen Çarşamba Arjantin Devlet Başkanı Fernando De la Rua'yı arayarak yeni yürürlüğe giren kemer sıkma tasarısını desteklediğini bildirmişti.

Arjantin Ekonomi Bakanı Domingo Cavallo, "ekonomiyi rayına oturtma yolunda yalnızca bir çarpışma kaybettik savaşı değil" diyerek herşeyin bitmediğini söyledi. Uluslararası finans çevreleri ülkenin yaşadığı krizden çıkabilmesi için yeni kredilere ihtiyaç duyabileceğini düşünüyor.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır