kapat
04.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Mossad, Ürdün'de Saddam'la köşe kapmaca oynadı


Ortadoğu istihbarat birimlerine göre, Arap dünyası ile İsrail'i karşı karşıya getirmeyi amaçlayan Irak diktatörü Saddam Hüseyin, 800 Irak komandosunu Ürdün'e gizlice soktu.
İsrail Savunma Bakanı Binyamin Ben Eliezer'in geçen hafta program dışı olarak Ürdün'e gitmesiyle kuvvetlenen bu iddiaya göre, İsrail Gizli Servisi (Mossad) ajanları da Amman yönetiminin isteği üzerine geçen ay sonunda Ürdün'e giderek Saddam'ın adamlarını takibe aldı.

İSRAİL'İ VURACAKLARDI
Komandolar, Ürdün'ün doğusundaki Wadi Athner ve Ruwayshid kentlerine girdi. Daha sonra 20 Iraklı, başkent Amman'a geçerken Mossad tarafından yakalandı. 22-23 Temmuz'da Amman'a gelen bir başka grup belirlendi. Bunlar, ülkeye daha önce sızan Iraklılar'ın bıraktıkları silahları da yanlarına alarak Batı Şeria'ya gidiyordu. Mossad ajanları, Filistin'den İsrail'in Kfar Saba kentini bombalamayı amaçlayan komandoları etkisiz hale getirdi. 30-31 Temmuz'da komandoların birer ikişer yakalandığını duyan Saddam, savaş uçaklarını Ürdün hava sahası üzerinde uçurdu. Ancak uçuşlar olaysız sona erdi. Ardından 70 Iraklı daha Amman'a sızdı. Ancak Ürdünlüler de komandoların kesin yerleri bilinmiyor.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır