kapat
26.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Torpedo'dan 3. dünya rekoru


Ian Thorpe, 200 serbestte 1:44.06 ile Fukuoka'daki 3. rekorunu kırdı
Japonya'daki Dünya Yüzme Şampiyonası'nda heyecanlı bir gün yaşandı. 200 metre serbestte "Torpedo" lakaplı, 18 yaşındaki Avustralyalı Ian Thorpe, kendisini Olimpiyatlar'da geçen rakibi Hollandalı Van den Hoogenband'ı arkasında bırakıp, hem 4. altınını aldı hem de 3. dünya rekorunu kırdı.

Parçaladı
İlk 150 metrede büyük çekişme yaşanırken, son 50 metrede müthiş bir atak yapan Thorpe, 1:44.06 ile kendisine ait dünya rekorunu paramparça etti. Torpedo, şampiyonada bundan sonra 100 metre serbestin yanı sıra, 2 tane de bayrak yarışına katılacak. Bayanlar 100 metre serbestte Hollandalı Inge de Bruijn altına ulaşırken, 54.18 yüzdü.

3 birincili yarış
Günün en ilginç yarışı bayanlar 4x200 metre bayrak oldu. Yarışı ilk sırada bitiren Avustralya ekibi, kutlama için tüm sporcular finişe ulaşmadan havuza girince, diskalifiye edildi. İkinci olan ABD, bir sporcusunun starttaki hatasıyla yarışdışı bırakılınca 3'üncü İngiltere birinci ilan edildi. Ancak ardından bu kez ABD şampiyon açıklandı. Organizasyon Komitesi ise kargaşa nedeniyle resmi sonuçların bugün açıklanacağını duyurdu.

MERT AYDIN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır