kapat
26.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Hovarda aslan


Şampiyonlar Ligi'ne ilk defa 2. ön elemeden katılan Cimbom, Ümit Karan ve Suat'ın golleriyle yetindi. Ümit Davala bir penaltı kaçırdı, Arif saç-baş yoldurttu
G.Saray taraftarını özlemiş, taraftarı da G.Saray'ı... Tribünlerin tamamı dolmasa bile bunu hissettik Sami Yen'de. Lucescu, sezonu açtığı ilk günden beri söylediğini yaptı. G.Saray'ın, alışılmışın dışında erken olan ön eleme maçında, takımın yenilerini değil, tecrübelilerini kullandı.

Geçen sezon ayrılan 6 futbolcunun eksikliğine rağmen, sarı-kırmızılıları değişik bir yapı içerisinde izledik. Ne geçen senenin, ne de Almanya Kampı'nın dağınık futbolu vardı Ali Sami Yen'de. Daha istekli, daha organize bir G.Saray maça çok hızlı başladı. 7'nci ve 8'inci dakikalarda Ümit Davala ile Ümit Karan kafayla iki uygun fırsattan yararlanamazken, 15.dakikada Arif rakip kaleyi bulan ilk şutu çekiyordu.

Bundan sonra sarı-kırmızılılar rakibi bunaltan bir baskı uyguladı. 18. dakikada hazırlık kampının en formda iki isminden Ümit Davala ortaladı, Ümit Karan sarı-kırmızılı foma altındaki ilk resmi golünü attı.

Suat'ın altın kafası
23.dakikada Hasan'ın pasında Ümit Davala ceza sahası içinde düşürüldü. Portekizli hakem penaltı noktasını gösterdi. Geçen seneden kalan penaltı kaçırma alışkanlığı, bu kez Ümitler'in uzun saçlısına bulaşmıştı. Kaçan penaltıdan sonra Arif'in Arnavutlar'a gol atmama çabalarını izledik. Arnavut kökenli forvet, belki de kardeşlerine "kıyak" geçiyordu. Arif'in 38 ve 45'te kaçırdığı iki inanılmaz fırsat sonrası, Lucescu ikinci yarıya Berkant'la başladı.

46.dakikada Berkant'ın ortasında Ümit Karan'ın müsait durumdaki kafası kalecide kaldı. 55'te yürekler ağızlara geldi. Arnavutlar'ın soldan getirdikleri atakta Kerem, inanılmaz bir şekilde kaleyi kapattı ve ne kadar formda olduğunu kanıtladı.

2.yarıdaki gol kaçırma yarışına oyuna giren Berkant ve Serkan da katılınca rakip kontrataklar, turu tehlikeye sokar gibi oldu. Ümit Davala'nın son dakikada ortasına Suat'ın kafası turun anahtarı oldu.

Gökmen ÖZDEMİR


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır