kapat
26.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

MGK'da ekonomik kriz değerlendirildi


Milli Güvenlik Kurulu'nda 'sosyal patlama' olasılığını değerlendiren bir kuvvet komutanı, "Sosyal yansıma ürkütücü" dedi
Milli Güvenlik Kurulu (MGK) dün İstanbul'da Harp Akademileri Komutanlığı'nda Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in başkanlığında toplandı.

Temmuz ayı olağan Milli Güvenlik Kurulu toplantısına ekonomi ve dış politika ağırlığını vurdu. Yaklaşık 3.5 saat süren toplantıda, son aylarda yaşanan ekonomik kriz ve krizi aşmak için alınan önlemler değerlendirilirken bir kuvvet komutanı, "Sosyal yansıma ürkütücü" dedi. Televizyonlara yansıyan bazı görüntülerin de kaygı verici olduğunu kaydeden aynı komutanın bu sözleri üzerine Başbakan Ecevit, "Biz, hükümet olarak ekonomik programı sonuna kadar uygulamaya ve halkı rahatlatmaya kararlıyız" dedi.

SOSYAL PATLAMA
MGK'ya sunulan güvenlik raporunda "sosyal patlama" olasılığına karşı önlem alınması gerektiği vurgulanırken, toplantı sırasındaki konuşmalarda "sosyal patlama" yerine "sosyal yansıma" deyiminin kullanılması dikkat çekti. Bu arada ekonomik kriz aşılana dek başta büyük iller olmak izere 11 kentte güvenlik önlemlerinin artırılması benimsendi.

Genelkurmay Başkanı Org. Hüseyin Kıvrıkoğlu da askeri birliklere yakın sivil yerleşim yerlerine dikkat çekti. Kıvrıkoğlu, askeri tesislere belirli bir mesafeye kadar bina yapımını yasaklayan uygulamanın gözden geçirilmesini istedi.

MGK'da ayrıca Jandarma Genel Komutanı Org. Aytaç Yalman, 19 Aralık'ta jandarma tarafından gerçekleştirilen cezaevlerine yönelik Hayata Dönüş Operasyonu konusuna açıklık getirdi. Basına da yansıyan bilirkişi raporlarını hatırlatan Orgeneral Yalman, "Operasyon sırasında hiçbir tutuklu ve hükümlünün hayatını kaybetmemesi için elimizden geleni yaptık" diye konuştu.

İZİNSİZ GÖSTERİ
Toplantı sürerken Harp Akademileri Komutanlığı önünde izinsiz gösteri yapmak isteyen 9 tutuklu yakını, polis tarafından gözaltına alındı. Ölüm oruçlarının durdurulması amacıyla Sezer'le görüşmek istediklerini belirten tutuklu yakınları, ilk arama noktasında askerler tarafından durduruldu. Bu sırada gösteri yapmak isteyen 9 kişi gözaltına alındı.

Hale Gönültaş KÖŞÜŞ


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır