kapat
26.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 


Uyan artık hoca

Bu kadar hazırlık maçı yapmasına rağmen G.Saray'ın yine de büyük eksiklikleri var. Özellikle de orta alandaki dörtlüde. Ümit, Suat, Ergün ve Hasan Şaş, takımı organize edecek, hücuma sürükleyecek ve forveti besleyebilecek atakları organize etmeyi beceremiyorlar. Futbolcuların hepsi iyi niyetli, güçlerini sonuna kadar kullanıyorlar ama yalnız mücadele etmekle olmuyor. Rakip Vllaznia, amatör futbolculardan kurulu ve yalnızca fizik gücüyle sahada var olan bir ekipti. Teknik becerileri G.Saray'ı alt edebilecek kadar gelişmiş değil. Sarı-kırmızılı takımın iyi organize olamaması, savunma hataları Arnavut ekibine gol atma şansı da verdi ama bunu kullanamadılar.

G.Saray ilk 25 dakika ayağa çabuk pas, futbolcuların topsuz oyunu iyi sergilemeleri ile başarılı bir futbol sergiledi. Kalan dakikalarda ise disiplinsiz, şuursuzca oynayan bir G.Saray vardı. Bu da oyunu ve turu zora soktu. Vllaznia ikinci yarı defansa ağırlık verip, kalabalık savunma yaparak 1-0'ı korumaya çalıştı. Ancak maçın son saniyelerinde gelen Suat'ın golü tur için sarı-kırmızılı takıma umut verdi. Ama bu G.Saray lig ve Avrupa maratonu için yeterli değil.

Ümit&Berkant'ta iş var

Forvette yan yana oynayan Ümit Karan ve Berkant'ı ise beğendim. Zaman içinde takıma daha fazla adapte olup, çok daha iyi işler yapabilirler. Bir takımın orta alan oyuncularının güçlü olması lazım ki, o takım iyi futbol oynayabilsin. Ancak dün geceki görüntüde G.Saray'ın gidenlerin yerini dolduramadığı ortaya çıktı. Orta alan presi olmayınca defansta teke tek yakalandıkları zaman Bülent ve Popescu'nun çok zorlandıkları ve hata yaptıkları görüldü.

Suat ilk yarı çok top çalıp, pas dağıttı ama organizatörlük yapabilecek seviyede değildi. Hasan Şaş'ı ise bir türlü anlayamıyorum. Enerjisini ve tekniğini bir türlü üretkenliğe çeviremiyor. Orta alanda ve kanatta 3 kişiyle boğuşur, pas atmayıp, yorulur ve güçlü olması gereken ceza alanı içinde topa vuracak hali kalmaz. Halbuki o gücünü kaleye yakın yerlerde kullansa çok daha iyi işler yapar. Demek, Lucescu da ikaz etmiyor ki; Hasan Şaş'ı her maç aynı hareketleri yaparken görüyoruz. Görme özürlü Lucescu'nun bir an önce uyanması lazım. Çünkü haftalar ilerledikçe sorunları gidermesi için gereken zaman kısalacak.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır