kapat
26.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Cezaevinde infaz


Eroin kaçakçısı Hamza Kılıç, DGM'deki duruşmadan Bayrampaşa Cezaevi'ne dönüşünde 3 mahkumun silahlı saldırısında can verdi
"Baron" lakaplı uyuşturucu kaçakçısı Hamza Kılıç dün Bayrampaşa Cezaevi'nde öldürüldü. Polise, üyesi olduğu şebeke hakkında detaylı bilgiler vererek dikkatleri üzerine toplayan Hamza Kılıç, öğle saatlerinde İstanbul 4 No'lu DGM'de, uyuşturucu kaçakçılığından yargılandığı duruşmaya katıldı. Kılıç, saat 16.00 sıralarında, tutuklu bulunduğu Bayrampaşa Cezaevi'ne geri getirildi. B-1 Koğuşu'nda kalan Hamza Kılıç, açık görüşün yapıldığı bölümden geçerken silahlar patladı. Kurşunların hedefi olan Hamza Kılıç cansız yere yığıldı. Açılan ateş sırasında Caner Koç, Numan Akıllı, Abbas Kızartıcı ve Sedat Bayar adlı mahkumlar da yaralandı. Olayın ardından çıkan kargaşa sırasında, saldırganlar koğuşlarına kaçtı.

TESLİM OLDULAR
Yaralılar, Haseki Hastanesi'ne kaldırılırken, Eyüp Cumhuriyet Savcısı, cezaevine gelerek soruşturma başlattı. Bu sırada, hırsızlık suçundan tutuklu Arkan Kaya (24) ve Sezgin Kırım (27) ile gasptan tutuklu Kürşat Sağır (19) jandarmaya teslim oldu.

Saldırıda kullanılan silahı teslim eden Arkan Kaya, Hamza Kılıç'la aynı koğuşta kaldığını ve kendisine tetikçilik yapmasının teklif edildiğini belirterek, "Ben de bu teklifi kabul ettim. Bana verilen silahla Hamza Kılıç'ı vurdum" dedi. Kaya, kendisini kimin ve niçin azmettirdiğini ise söylemedi. Bu arada, cezaevindeki havalandırmaya atılan bir paketin kaybolduğu, olaydan sorumlu tutulan Hamza Kılıç'ın bu nedenle öldürülmüş olabileceği de iddia edildi.

Veli SARIBOĞA


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır