kapat
26.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Uyanık veznedar 1.5 trilyonla kaçtı


Ziraat Bankası Taksim Şubesi'nde çalışan veznedar Sadettin Meşe, bankaya yatırılan 752 milyar ve 550 bin doları hesabına aktarıp kayıplara karıştı
İstanbul'da bir banka veznedarı başka bankaya aktardığı 752 milyar ve 550 bin dolarla (yaklaşık 700 milyar) kayıplara karıştı. Ziraat Bankası'nın Taksim Şubesi'nde çalışan veznedar Sadettin Meşe kasadan gün boyunca, bir başka bankadaki kişisel hesabına para havale etti. Meşe, şüphe çekmemek için de çok sayıdaki bu havalelerin miktarını yüksek tutmadı.

POLİS VEZNEDARI BULAMADI
Dün saat 15.00'te hiçbir şey söylemeden işten çıkan Meşe, hesabının bulunduğu bankaya gitti. Meşe tüm parayı çektikten sonra da ortadan kayboldu. Meşe'nin habersiz olarak ayrılması üzerine Ziraat Bankası'nda yapılan araştırmada kasadaki açık farkedildi ve Meşe tarafından yapılan havale talimatları bulundu. Polis olayın bildirilmesi üzerine yolları keserek veznedarı aramaya başladı. Taksim civarında aramalar yapan polis ekipleri Meşe'nin izine rastlayamadı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Sefer DARICI


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır