kapat
26.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

'Chat-Walk'lu flört dönemi


Barda birini tavlamak için iki şeye ihtiyacınız var: Cep telefonu ve Chat-Walk internet sitesine üyelik... Sonrası? Size kalmış; 30 ayrı mekandaki Chat-Walk kullanıcılarıyla tanışabilirsiniz
Gece eğlenmeye çıktınız; birileriyle tanışmak istiyorsunuz. Kolayı var! Yeni Türk icadı Chat-Walk sayesinde aynı mekanda bulunduğunuz fakat tanımadığınız insanlarla cep telefonu aracılığıyla mesajlaşıp, tanışabilirsiniz. Chat-Walk'dan yararlanmak için öncelikle http://www.chat-walk.com adlı internet sitesine üye olmak gerekiyor. Üyelik için 'kişisel bilgiler formu'nu doldurup, bir 'nickname' yani rumuz ediniyorsunuz. Bundan sonrası size kalıyor. İstanbul içinde belirlenmiş 30 ayrı mekanda diğer Chat-Walk kullanıcılarıyla muhabbete başlayabilirsiniz.

ÖNCE MESAJ, SONRA...
Örneğin Chat-Walk sitesine üye oldunuz. Birileriyle tanışmak için Laila'dasınız. Cep telefonunuza rumuzunuzu ve şifrenizi girip 'ana server'a mesaj atıyorsunuz. Sistem, mekan isimlerini otomatik olarak telefonunuza gönderiyor. Bulunduğunuz mekanı bildirmek için 'ana server'a bir mesaj daha yollayıp, Laila'da olduğunuzu belirtiyorsunuz. Size Laila'da bulunan Chat-Walk üyelerinin listesi geliyor. Listeden konuşmak istediğiniz rumuzları seçip, özelliklerini öğrenmek için 'ana server'a tekrar mesaj yolluyorsunuz. Konuşmak istediğiniz kişinin rumuzunu girdikten sonra da mesajınızı ekleyip, gönderiyorsunuz.

MUCİDİ 25 YAŞINDA BİR TÜRK
İnternet sitesi üzerinden mesajlaştığınız için, ne siz ne de karşınızdaki kişi telefon numaralarını ve kimlikleri öğrenemiyor. İsteyen, bir-iki mesajın ardından, 'Şu anda barın üzerindeyim, üzerimde beyaz gömlek var. Yanıma gel, tanışalım' diyerek sanal arkadaşlığı, gerçeğe dönüştürebiliyor.

Bu buluşa imza atan kişi, 25 yaşında bir Türk; Barış Muslu... Amerika'da elektrik ve elektronik mühendisliği eğitimi alan Muslu, Chat-Walk fikrinin başlangıcını şöyle anlatıyor:

"İnsanlar bulundukları ortamlarda başka insanlarla tanışmakta zorluk çekiyor. Bunun ancak cep telefonuyla olacağını düşündüm. Arkadaşım Doruk Uslu ile projeyi Ericsson Crea-World yetkililerine anlattık. Bizimle çalışmayı kabul ettiler." Henüz dört gün önce kullanıma açılan Chat-Walk'a bir günde binin üzerinde kişinin üyelik başvurusunda bulunduğunu belirten Muslu, "Siteye üyelik için ücret almıyoruz. Mesajlar da standart ücret fiyatıyla yollanıyor" dedi.

Mert İNAN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır