kapat
26.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Bedeninizi 10 yaş geriye sarın!


Amerika ve Avrupa'da satış rekorları kıran "10 Günde Turp Gibi Olun" adlı kitaptan sırlar vermeye devam ediyoruz. Dün ilk 2 günü verdiğimiz bu 10 günlük programla kendinizi 20 yaşındaki bir genç kadar diri ve sağlıklı hissetmeniz mümkün...
Program sadece diyetten ibaret değil. Egzersiz, masaj, hatta hayat felsefesine kadar uzanan bir yaşam modeli. Uygulaması da oldukça kolay. Günlük mönülere uyup, birkaç küçük alışkanlık kazanırsanız yıllara meydan okuyabilirsiniz.

3. GÜN: ARINMA
UYANINCA: Gece gördüğünüz rüyaları bir deftere not edin. Kalkmadan önce birkaç kez solunum egzersizi yapın. 1 çay kaşığı kuru kekiği kaynamış suya atın, karıştırıp için.

GÜNÜN DÜŞÜNCESİ: "Dolu bir şişeye bir şeyler koymadan önce içindekileri boşaltmanız gerekir." (Leo Tolstoy)

KAHVALTIDAN ÖNCE: Rüya günlüğünü okuyun. Pek bir şey yazmadıysanız üzülmeyin. İlerleyen günlerde rüyalarınız hakkında daha fazla şey hatırlamaya başlayacaksınız.

KAHVALTI: 1 bardak şekersiz meyve suyu, meyve salatası. Hazırlayışı: 1 muz. 2-3 şeftali. Yarım elma. 3-4 hurma, 3-4 kayısı kurusu. Şekersiz meyve suyu. Hepsini bir kasenin içinde karıştırın. 12:00 Bir fincan kekik çayı için. Acıktıysanız yine meyve yiyin.

ÖĞLE YEMEĞİ: Patates salatası

Hazırlanışı: Patatesleri 1 adet soğan, brokoli, biber ve turpla karıştırın. 1 çorba kaşığı tahin ekleyin.

Öğleden sonra: 1 fincan kekik çayı.

AKŞAM YEMEĞİ: Fırında sebze (Soslu)

Malzeme: 500 gram sebze, 1 diş sarımsak, 2 çorba kayığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı karışık baharat ve tuz.

Sos için: 50 gram mantar, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı un, yarım çorba kaşığı kekik, soya sütü, tuz ve biber.

Hazırlanışı: Fırını 180 derece ısıtın. Sebzeleri yağlanmış bir kaseye dilimleyin. Sarımsağı ilave edin. Zeytinyağı gezdirip, baharatları serpiştirdikten sonra fırına verin. Sebzeler fırında pişerken mantarı hafifçe ısıtın. Unu ve kekiği ekleyin. 5 dakika karıştırarak pişirin. Soya sütünü ekleyin.

GÜNÜN EGZERSİZİ: SUYLA MASAJ
Bu egzersiz kan dolaşımınızı güçlendirerek, vücudunuzdaki toksik maddelerin atılmasını sağlayacak. Bu iş için sıcak bir banyo, soğuk su dolu bir küvet gerekiyor.

1. Küveti soğuk suyla doldurun.

2. Üzeriniz-dekileri çıkarın.

3. Ellerinizi suya batırarak yüzünüzden başlayarak ayaklarınıza doğru vücudunuzda gezdirin.

4. Kuru-landıktan sonra aynı işlemi tekrarlayın.

5. Yarım saat dinlenin.

4 .GÜN: YORGUNLUĞA VEDA
UYANINCA: Rüyalarınızı not edin ve solunum egzersizlerinizi yapın. Kendinize 1 fincan sarı kantaron çayı hazırlayın. Ardından suyla tedavi egzersizini yapın: Küveti soğuk suyla doldurun. Üzerinizdekileri çıkararak küvete girin. Bir süre ayakta durun. Suda yürür gibi hareket edin. Form durumunuza göre 100 adıma kadar devam edin. Giyinip 15 dakika dinlenin.

GÜNÜN DÜŞÜNCESİ: "Tedaviye başlamak için hastalığın ilerlemesini beklemek, susadıktan sonra kuyu kazmaya benzer." (Neijing Suwen)

KAHVALTIDAN ÖNCE: Rüya günlüğünüzü okuyun. Rüyaların size neler anlatmak istediğini düşünün. Bu hayatınızı kavramanızı sağlar.

KAHVALTI: Meyve salatası

Hazırlanışı: 1 elma, yarım greyfrut, 1 muz, 4-5 hurma ve şekersiz meyve suyunu bir kasede karıştırarak servis yapın.

ÖĞLE YEMEĞİ: Greyfurt salatası

Hazırlanışı: Yarım avokado, çeyrek greyfrut, su teresi ve marulu karıştırıp limon suyu, sarımsak, tahin pekmez ve ceviz yağından sos yapın.

AKŞAM YEMEĞİ: Kereviz ve pancar salatası

Hazırlanışı: 2 havuç, yarım kereviz, 1 pancarı karıştırıp, sarımsak, ceviz yağı, soya sosu ve biraz hardalla servis yapın.

GÜNÜN EGZERSİZİ: MASAJ
Baş ve yüz: Avuç içlerinizle yüzünüzü birkaç kez aşağıdan yukarıya doğru ovun. Başparmaklarınızı şakaklarınıza koyarak yukarı doğru ovun. Orta parmağınızı gözlerinizin altına koyun ve gözlerin çevresinde bir daire çizin. Çenenizi dairesel hareketlerle ovun. Ellerinizi başınızın üzerine koyup hafifçe bastırın.

Boyun ve omuzlar: Başınızı sağa çevirin. Sol el parlaklarınızı sağ kulağınıza yerleştirin. Aşağı doğru ovarak masaj yapın. Ellerinizi ensenize koyun. Masaj yaparak sırtınıza doğru inin.

Kollar: Sağ elinizle sol kolunuzın dirsekle omuz arasında kalan bölümüne masaj yapın. Oturarak elleri avuçlar yukarı bakacak şekilde dizlerinize koyun. Sağ elinizle sol kolunuzun dirsekle bilek arasındaki bölümüne masaj yapın.

Göğüs ve karın: Dizlerinizi bükerek sırt üstü yatın. Boynunuzdan başlayarak karnınıza doğru dairesel hareketlerle masaj yapın.

Sırt: Ellerinizi sırtın olabildiğince yukarısına yerleştirin. Yukarıdan aşağı doğru masaj yapın.

YATMADAN ÖNCE: Gözlerinizi kısın ve kendinizi altın sarısı bir ışık halesinin içindeymiş gibi düşünün. İyi uykular.

5. GÜN: RAHATLAMA VE DİNLENME
UYANINCA: Papatya çayı için. Her zamanki gibi sakin bir yerde rüya günlüğünüzü inceleyin. Kendinize dün akşam öğrendiğiniz yüz masajını yapın.

GÜNÜN DÜŞÜNCESİ: Köşenize çekilin! Batılılar bunu yenilgi olarak kabul eder. Eski ustalar ise savaşta geri çekilmenin çok önemli bir silah olduğunu bilir. Bugünün materyalist dünyasındaki yaşam savaşında güvenli bir yere çekilmek insanın kendisini ve ilişkilerini anlamasını sağlar.

KAHVALTI: Meyve salatası

Hazırlanışı: 1 muz, 1 armut, 1 elma,

1 porsiyon mevsim meyvesi, 10 adet üzüm ve şekersiz meve suyunu bir kasede karıştırın ve servis yapın.

ÖĞLE YEMEĞİ: Meyve salatası

Hazırlanışı: 1 muz, 1 ananas, 1 elma.

1 armut, 6 şeftali ve şekersiz meyve suyunu bir kasede karıştırıp servis yapın.

AKŞAM YEMEĞİ: Mango

Yemekte 1 mango ve yanına sevdiğiniz meyvelerden yiyin.

RAHATLAMA EGZERSİZİ: Yere bir örtü ya da battaniye sererek uzanın. Dilerseniz başınızın ve dizlerinizin altına birer yastık koyun. 1. Bacaklarınızı ayırın, kollarınızı yana açın. 2. Sağ bacağınızı olabildiğince yukarı kaldırın. Bunu yaparken düzenli soluk alın. 3. Aynı şeyi sol bacağınızla yapın. 4. Omuz ve kalçalarınız yere değecek şekilde sırtınıza kavis verin. 5. Tekrar sağ ve sol bacaklarınızı kaldırıp indirin. 6. Omuzları yukarı aşağı ve sağa sola hareket ettirin. 7. Başınızı sağa sola çevirin, göğsünüze değdirin.

6. GÜN: KENDİNİZLE HESAPLAŞMA
UYANINCA: Kalkar kalkmaz rüya günlüğünüzü yazın. Solunum egzersizlerinden sonra kendinize 1 fincan ısırganotu çayı hazırlayın. Yere uzanın ve ayaklardan başlayarak vücudunuzdaki organları düşünmeye başlayın.

GÜNÜN DÜŞÜNCESİ : "Bin kere düğüm atsan da, ip aynı iptir." (Rumi)

KAHVALTIDAN ÖNCE: Rüya günlüğünü okuyun. Rüyaları yorumlamak kendinizi başka bir bilinç düzeyinden görmenizi ve hayatınızı daha iyi anlamanızı sağlar.

KAHVALTI: Meyve salatası

Hazırlanışı: 1 elma, yarım greyfru, 1 muz,4-5 hurma ve şekersiz meyve suyunu bir kasede karıştırıp servis yapın.

ÖĞLE YEMEĞİ: Karışık salata

Hazırlanışı: Çeyrek salatalık, 1 domates,

1 kereviz, yarım fincan mısır, 100 gram mantar, marul ve 4-5 adet turbu bir kasede karıştırın ve sosla servis yapın.

AKŞAM YEMEĞİ: Avokado salatası

Hazırlanışı: 1-2 avokado, 2 çorba kaşığı limon suyu, 1 diş sarımsak tuz ve zeytinyağını karıştırın. Kremsi bir kıvama gelmesi için gerekirse biraz su ekleyin. Maydonoz ve kırmızı biberi serpin. Sebzelerle birlikte servis yapın.

HESAPLAŞMA EGZERSİZİ
Bu egzersizin amacı asıl benliğinizi ortaya çıkarmak. Elinize kağıt kalem alarak 9 ayrı liste hazırlayın: 1. Yaşamınızı etkileyen insanlar. 2. Yaşamınızı etkileyen mekanlar. 3. Yaşamınızı etkileyen tarih ve olaylar. 4. Olumlu özellikleriniz. 5. Olumsuz özellikleriniz. 6. Sizi rahat ettiren şeyler. 7. Sizi üzen şeyler. 8. Sizi tatmin eden şeyler. 9. Sizi korkutan şeyler. Sonra listeyi inceleyin ve değiştirmek istediğiniz özelliklerinizi işaretleyin.

Taner GEZER


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır