kapat
26.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Otopsi sırrı çözdü


17 yaşındaki Gözde'nin intiharından bir hafta önce cinsel ilişkiye girdiği otopsi raporuyla belgelenince, eski nişanlısı Ercan Ökrenç hakkında "intihara teşvik" suçundan dava açıldı
İstanbul Bahçelievler'de annesiyle birlikte yaşadığı evde, "Ölümümden Ercan sorumludur" yazılı bir not bırakarak yaşamına son veren 17 yaşındaki Gözde Kapısız'ın ölümünün ardındaki sır aydınlanıyor. Yapılan otopside Gözde Kapısız'ın bakire olmadığı, en erken ölümünden 7 gün önce cinsel ilişkiye girdiği anlaşılınca, eski nişanlısına intiharı teşvik suçlamasıyla yeniden dava açıldı.

ZEHİRLENMEMİŞ!
Adli Tıp Kurumu Morg İhtisas Dairesi Başkanlığı'ndan gelen otopsi raporunda, Gözde'nin zehirlenerek ölmediği, fakat kesin ölüm sebebinin de saptanamadığı belirtilerek "Kızlık zarı üzerinde yapılan muayene genç kızın ölümünden en erken bir hafta önce cinsel ilişkiye girdiğini göstermektedir" denildi. Bu otopsi raporu üzerine harekete geçen Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı, genç kızın eski nişanlısı Ercan Ökrenç hakkında, "Zorla ırza geçmek, kızlık bozmak ve intihara teşvik etmek" suçundan 13 yıl 6 ay hapis istemiyle ağır ceza mahkemesine dava açtı.

BUNALIMA GİRDİ
Ercan Ökrenç, Gözde'nin bıraktığı intihar notu ele geçince gözaltına alınmış, ancak intihara teşvik ettiği belgelenemeyince serbest kalmıştı. Savcılık tarafından hazırlanan yeni iddianamede Gözde'yi bırakmak istemeyen Ökrenç'in, genç kızı sürekli rahatsız ederek bunalıma sürüklediği belirtilerek, "Mevcut bulgu ve delillerden sanığın Gözde Kapısız'ın ırzına geçip, kızlığını bozduğu ve bu olay ve ilişkiler nedeniyle psikolojik bunalıma giren Gözde Kapısız'ın intihar etmesini kolaylaştırıp teşvik ettiği anlaşılmaktadır" denildi. Ökrenç, Bakırköy 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Perihan YILDIZ


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır