kapat
15.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.ciceknet.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Bütün erkekler öküz mü?


Hemen kızmayın.
Eğer bu tez doğruysa kadınlar da inek olacak. 20 Temmuz'da gösterime girecek "Bazıları Çabuk Bıkar" filmine göre erkeklerin kadınlardan çabuk sıkılmalarının nedeni öküz olmaları. Filmin kahramanı Jane Goodale, New York'ta yaşayan başarılı bir TV programı sunucusudur. Yaptığı program bir talk show'dur ve program için yeni bir yapımcı alınmıştır. Ray Brown. Bu genç adam Jane'e kendisini bulutların üzerinde hissettirebilecek kadar hoş bir erkektir. Her şey mükemmel gitmektedir. Derken Ray o üç küçük sihirli kelimeyi (I Love You) söyleyiverir. Ne olursa ondan sonra olur. Bilinmeyen bir sebeple Ray bir anda Jane'den uzaklaşır. Oysa Jane evinden ayrılıp Ray'in evine taşınmaya bile karar vermiştir...

Bunun üzerine Jane erkek davranışlarını hayvan davranışlarıyla açıklayabileceğini düşünür. Ve 'Yeni İnek Teorisi' ortaya çıkar. Teoriye göre erkekler öküzlere benziyor. Öküzler bir inekle birden fazla asla beraber olmuyor. İneği yıkayıp, süsleyip, boyasalar bile öküz bir kere birlikte olduğu ineği tanıyor. Bakalım Jean'in "Yeni İnek Teorisi" ne kadar doğru? Bunu için filmi izlemeniz gerekiyor.

20 Temmuz'da gösterime girecek filmin öncesinde Özen Film bir e-mail grubu oluşturdu ve "erkeklerin neden çabuk bıktığını" sordu. İşte e-mail grubuna gelen ilginç yorumlar:

YARADILIŞ GEREĞİ
"Erkekler yaradılışları gereği çokeşliliğe yatkındır, aldatma olayı daha fazladır. Erkekler aşık olmaktan çok korkarlar, bağlanmayı sevmezler ve bunun en kolay yolu kaçmaktır. Hiçbir açıklama yoluna gitmek istemezler. Çünkü bahaneleri çok sıradan olacaktır. Hayvanlar teorisi ile açıklamak istenmesi çok doğrudur. Hayvanlar soylarını devam ettirmek için kendi cinslerinden değişik kişiler ile çiftleşebilir ve tek bir kişiye bağımlı kalmazlar. Erkekler de bağımlılığı sevmez. Onlar değişikliği, güzelliği severler, bütün kadınlar bakımlı ve güzel olduğu sürece erkekler birini görünce diğerini unutabiliyor maalesef."

ONLAR DA NE İSTEDİĞİNİ BİLMİYOR Kİ!
"Hem delice sevmek isterler hem de delice nefret etmek. Hem delice bağlanmak hem sonsuz bir özgürlük. Hem zamanı durdurmak isterler hem de durağanlıktan nefret ederler. Hem ilk olmak isterler hem de son. Hem cesur kadından korkarlar hem de tutkundurlar onlara. Hem masumları severler hem de günahkar dudakları tatmak için delirirler."

KADINLAR ÖYLE İSTER
"Çünkü kadınlar öyle ister. Yani aslında kadınlar çabuk bıkar ve erkekleri kendilerinden soğutmak için her şeyi yaparlar ve her zamanki gibi galip çıkarlar. Kadınlar inatçıdır; hep onların istediği olacak diye tuttururlar.

KADIN OLMADAN ASLA
"Ah biz kadınlar! Erkekleri anlayamadığımızı sanırız. Halbuki sadece kendimizi anlayamıyoruz. Ya da anlatamıyoruz. Yaşamı bir tek kişiye bağlıyor ve onun etrafında dönüp duruyoruz. Oysa yaşam biz olmadan asla tamam değil. Bizler olmadan dünya yarım, herşey yarım. Bir erkek, kadın olmadan asla yaşayamaz. Ama bir kadın, erkek olmadan ölene dek yaşar. İşte bütün sır bu. Erkeklerin peşinden koşmayın. Nasıl olsa bir gün mutlaka size gelecekler. Hem de koşarak. Başka söze gerek var mı?"

ÜÇÜ BİR ARADA
"Erkekler kadında üç özellik arar: 1. Annesi gibi olacak, onu kollayacak, sürekli ilgi ve şefkat gösterecek. 2. Yatakta onun her türlü isteğine cevap verecek, asla hayır demeyecek. 3. Yanındayken kendisini her zaman güçlü hissedecek, sürekli dinleyecek. Her zaman bu üçünü bir arada bulmak mümkün değildir. Üçünden biri eksikse erkek çabuk sıkılır." İlknur Kalay

KADINLAR BIKTIRIR DİYENLER ÇÜNKÜ ERKEKLER AKILLI
"Düşüncelerimi filmi seyrettikten sonra hemen size ileteceğim. Ama önyargılı bir yorum yapmam gerekirse, o da şu olur: Kadınlar erkeklere istediklerini tam olarak veremedikleri için, yani kadınlar biraz yetersiz olduklarından ve erkekler daha akıllı oldukları için çabuk bıkarlar."

KADINLAR BOŞ VE FAZLA KONUŞUYOR
"Çok güzel bir film. Çünkü erkeklerin bıktığı şeyleri kadınların öğrenmesini sağlıyor. Bana göre erkekler kadınların fazla ve boş konuşmasından, evlenmek istemelerinden, çocuk sahibi olmak istemelerinden ya da para hırslarından bıkarlar." Frgo

Sibel ARNA


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır