kapat
15.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.ciceknet.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Gerekli şeyler


ARİF'İN TAKVİMİ
* 16 Temmuz Pazartesi: Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü kuruldu (1938).

* 17 Temmuz Salı: İnsan Hakları Derneği kuruldu (1986). John Coltrane öldü (1967).

* 18 Temmuz Çarşamba: Ezanın Türkçe okunması (1932). Solist Nico, bisiklet kazasında öldü (1988).

* 19 Temmuz Perşembe: 12 Mart döneminin başbakanlarından Nihat Erim öldürüldü (1980).

* 20 Temmuz Cuma: Necati Güven 500 bininci işçi olarak Almanya'ya uğurlandı (1972). Gitarist Carlos Santana doğdu (1947).

* 21 Temmuz Cumartesi: İlk kez Ay'a inildi (1969).

* 22 Temmuz Pazar: Yeni Asır Gazetesi çıktı (1908). Eagles'ın solisti Don Henley doğdu (1947).

İNDİRİMLİ MAYOLAR
Eğer hâlâ mayo almadıysanız, size bir önerim olacak. Alışveriş günü Benetton'a da uğrayın. Benetton bu yazı renkli karşılamış. Gözlükleri, pareoları, çantaları, plaj havluları, şapkaları ve tabii ki mayoları, bikinileri çok güzel. Fakat işin en güzel yanı yüzde 40'a varan indirimlerin olması. Hatta eğer advantage card'ınız varsa aldıklarınızın parasını üç taksitle de ödeyebiliyorsunuz. Koton mağazasındaki indirimden de bahsetmek lazım. Koton'da yüzde 50'lere varan indirimler başladı.

PARTİ NEREDE?
Diyelim ki sık sık iş seyahatlerine çıkıyorsunuz. Gündüzleri çalışarak vakit geçer de akşamları o şehrin eğlence dünyasına şöyle bir bakmak lazım. İşte www.clubeer.com burada devreye giriyor. Bu adreste tüm kulüpleri, özelliklerini, adresleri, tarzlarını, programları ile bulabilirsiniz. Hatta gideceğiniz yerin tarzına uygun nereden kıyafet alabileceğinizi bile öğrenebilirsiniz. Bunun dışında yeni açılan tüm mekanlar, yeni albümler, festivaller, konserler, partiler ve trendler de sitede yer alıyor.

HEM BEYAZ HEM KEPEKLİ
İlla ki kilo vereceğim ama beyaz ekmekten de vazgeçemiyorum diyorsanız, Uno Light Form Beyaz'ı denemelisiniz. Uno Light Form Beyaz'ın liflerle zenginleştirilmiş içeriği sayesinde vücut daha tok kalırken beyaz ekmek yemenin keyfine varılıyormuş. Deneyenler öyle diyor, bizden söylemesi.

TARİHTE BİR GEZİNTİ
Kültür turizmi alanında da çalışmalar gerçekleştiren Tarih Vakfı, 'Tarih Dostları Gezileri' kapsamında dünyanın en büyük arkeoloji projesi kabul edilen Çatalhöyük kazılarının yapıldığı bölgeye bir gezi düzenliyor. İnsanoğlunun 9000 yıl önceki ilk yerleşik hayat denemesini görme fırsatı sunan gezi, 27 Ğ 29 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Tarihi gezintinin lideri de kazı başkanı Prof. Ian Hodder olacak. Stanford ve Cambridge üniversitelerinden üç uzman katılımcılara kazı çalışmaları ve bulgular hakkında seminer verecek. Bilgi için 0212 233 21 61 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

BİLDİKLERİNİZ, BİLMEDİKLERİNİZ
C. Mutlu diye bir arkadaş var, gönderdiği e-maillerden anladığım kadarıyla kendisi şu dünya üstünde ne konu varsa hepsi hakkında bilgi sahibi. Ve yine sağolsun bu bilgilerini benimle de paylaşıyor. İşte ondan aldığım bazı bilgiler: Sadece dişi sivrisinekler ısırır, Türkiye'de Mehmet adında 1 milyon 229 kişi var, Peru'da hiç umumi tuvalet yoktur, kelebekler ayaklarıyla tat alabilirler, elektrikli sandalye bir dişçi tarafından icat edilmiştir, Amerikan Havayolları uçuşlarda yolculara sunduğu kahvaltılarda her tepsiden bir zeytini kaldırarak 1987 yılında 40 bin dolar kâr etmiştir, zürafaların ses telleri yoktur, yunuslar bir gözleri açık uyurlar, sineklerin beş gözü vardır.

asliperker@yahoo.com

Aslı E. Perker


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır