kapat
15.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.ciceknet.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Cenneti ormanda bulduk


Önce Tatlıses'in kebap partilerine, sonra Massive Attack, Alanis Morissette gibi dünya devlerine mekân olan Park Orman yenilendi
Açıldığı ilk günlerde yeşile hasret İstanbul halkı tarafından büyük ilgi gören Park Orman, kısa süre içinde kullanılıp bir mendil gibi kenara atılmıştı. Hatırlıyorum da en son Tatlıses Müziğin şu an ismini çıkaramayacağım bir şarkıcısının kaset tanıtımı için gitmiştik. Ne işimiz varsa! Manzara klasikti... İbo kebap yaptı, orman koktu.

Park Orman çok sahipsiz görünüyordu. Memleketi ve daha başka zor durumda olan ne varsa onu kurtarmaya ısrarlı olan birkaç arkadaşımla ahkam kesmiştik. Buraya akıllı adamlar el atsa, şık restoranlar yapsa, barlar açsa, partiler verse... İnanamadık ama oldu. Park Orman cennete dönüştü.

Şu an içeride dört restoran, bir cafe ve beş bar bulunuyor. Ünlü Chef's restoranının Park Orman'daki şubesi Chef's at The Park'ın mönüsü Akdeniz mutfağı ağırlıklı. Chef's de fiyatlar her zamanki gibi biraz uçuk. Eğer daha hesaplı yemekler yemek isterseniz Pine Club Restoran'da İtalyan lezzetlerini, -est'te ise Kaliforniya mutfağını tadabilirsiniz. Ğ est restoran, Taksim'deki Changa'nın sahipleri tarafından açıldı. Park Balık ise 70 çeşit mezesi ile vejetaryenlere de hitap ediyor. Motorcuların sık sık takıldığı Vespa Cafe ve Harley Davidson Cafe'de ise hamburger- tost- pasta-çörek türü hafif yiyecekler satılıyor. Tüm restoranlardaki yemekler nefis. Ama Park Orman'a özel dondurmaya değinmeden edemeyeceğiz. Park Orman yetkilileri sırf dondurma yapsın diye özel bir aşçı tutmuş. Böylece Park Orman'a özel çeşit çeşit dondurmaları ve sorbeleri olmuş.

SERÇEDEN KONSER
Mekan bu yaz gece partileri ve konserleriyle de çok konuşulacak. Her hafta cuma günleri 93.7 FG Radyo ve Park Orman işbirliğiyle hazırlanan partiler sabahın ilk ışıklarına kadar devam ediyor. Laila'ya gidip dansedememekten yakınıyorsanız Park Orman'ın özgür ortamında istediğiniz kadar dans edip yorulduğunuz zaman hamakların ve minderlerin üzerinde sızabilirsiniz. Burası ünlülerin de sevdiği bir mekan: Geçen cuma düzenlenen partide Yasemin Kozanoğlu, DJ Derviş, Burak Kut, Teoman, Oktay Kaynarca gibi ünlüler de 'ünsüzler' kadar eğlendi.

Cuma gününün dışında Park Orman'da salı gecesi "Yıldızlı Geceler" düzenleniyor. Her salı bir yıldız sahne alıyor.10 Temmuz'da Angela Dimitriou vardı. 24 Temmuz'da Demis Roussos konser verecek. Salı geceleri yıldız sanatçıdan önce İstanbul Gelişim Orkestrası sahne alıyor.

Salı ve cuma dışında ise Pine Club'da Kübalı bir grup çıkıyor. Bütün gece süren Küba müziği havuz başı danslarıyla son buluyor.

Ve müjde! Rumeli Hisarı ve Harbiye Açık Hava konser listelerinde göremediğimiz 'serçe'miz Sezen Aksu, Temmuz'un sonunda Park Orman'da 10 konser verecek.

Bir nevi tema parkı
Park Orman'ın gündüz ortamı beş yıldızlı otellere taş çıkarıyor. İstanbul'un en büyük havuzuna sahip çünkü. Havuzun içine atılmış plastik şezlonglarda çimlenme imkanı da var. Diğer atraksiyonlar şöyle: Koşu parkı, Beach Volley, mini golf, ateri oyunları, anfi tiyatro, basketbol, tavla, satranç...

Park Orman'da bir de "Çocuk Kulübü" bulunuyor. Bu kulüpte 20 milyon karşılığında gün boyunca çocuklarınızla özel hocalar ilgileniyor. Böylece çocuklu aileler rahat rahat havuza girip güneşlenebiliyor. Eylül ayında Park Orman'da çok büyük bir Fitness Club açılacak. Ayrıca yakın zamanda müzik, resim, heykel, perküsyon dersleri başlıyor.

Orman'da fiyatlar
Günlük giriş 15 milyon lira. Ama bu parayla içerde alışveriş yapabilirsiniz. İster içki için, ister dondurma yiyin. Konser dinlemenin bedeli ise 30 milyon lira. Eğer hem yemek, hem de konser dinlemek istiyorsanız Chef's at the Park 65 dolarlık bir fiyat belirlemiş. Chef's'e rezervasyon yaptırırsanız giriş parası ödemiyorsunuz. Havuz hafta içi bir kişi 15, hafta sonu 30 milyon lira. Park Orman'ın havuzuna sezonluk üyelik 400 milyon lira civarında. Bilgi için tel: (0212) 328 20 00.

Sibel ARNA


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır