kapat
16.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.ciceknet.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA



Bravo Yasemin

Dünya limitli ağırlıkla serbest dalış rekortmeni Yasemin Dalkılıç, 105 metrelik rekor dalışını başarıyla gerçekleştirdi. Dalkılıç, Mısır'ın Hurgada şehrinde Kızıldeniz açıklarındaki rekor dalışını 2 dakika 38 saniyede gerçekleştirdi. Bu süre, Serbest Dalış Eğitim Birliği (FREE) tarafından da onaylandı. Yasemin Dalkılıç ve dalış ekibi, rekorun ardından büyük bir sevinç yaşadı.

Potada Ümit Milli Takım vizeyi kaptı
A Milli Basketbol Takımı Avrupa Ümitler Şampiyonası Elemelerinde grubundaki maçlarını İsviçre'yi 86-36 yenerek 4 galibiyet, 1 yenilgi ile tamamladı. Grupta 9 puanla ikinci sırada yer alan ümitler finallere gitmeye hak kazandı. Grupta Fransa birinci oldu.

Denizli, S.Bükreş ile gol düellosu yaptı: 4-4
Yeni sezona Hollanda'da bilenen Denizlispor, burada yaptığı hazırlık maçında Romanya şampiyonu Steau Bükreş ile yenişemedi: 4-4. Tam bir gol düellosu şeklinde geçen maçta yeşil-siyahlı takımın gollerini Timuçin, Veysel ve Serkan Şahin (2) kaydetti.

Şampiyonlar aynı
All Sport Organizasyon tarafından düzenlenen Efes Light Beachvolley Türkiye Şampiyonası'nın 2. ayağı olan Kuşadası etabında şampiyonlar değişmedi. Kuşadası etabını erkeklerde Ali Peçen- Haldun Kara çifti 21-15 ve 21-16'lık setlerle 2-0 yenen Alanya etabı birincileri Gökhan Öner-Barış Özdemir ikilisi kazandı Bayanlarda ise birinciliği, Emel Öztürk-Sinem Yalçın çiftini 21-17, 13-21 ve 15-3'lük skorlarla 2-1 mağlup eden yine Alanya etabının birincisi olan Misket Özfer - İzolda Şeker ikilisi kazandı.

Dekker kazandı O'Grady'ye yaradı
Fransa Bisiklet Turu'nun Colmar-Pontarlier arasındaki 8.etabını Kelme takımından Erik Dekker kazandı. Etabı 5.sırada bitiren Avustralyalı Stuart O'Grady, sarı mayoyu geri alırken sprint yarışmasında da liderliğe yükselip yeşil mayoyu da giydi.

Su festivali başlıyor
Dünya Yüzme, Atlama, Senkronize Yüzme ve Sutopu Şampiyonası bugün Japonya'nın Fukuoka kentinde start alıyor. İlk gün bayanlar ve erkeklerde 5 kilometre açık deniz yarışlarında şampiyonanın ilk madalyaları sahiplerini bulacak. Ayrıca senkronize yüzmede tek ve duette teknik ön eleme mücadelesi yapılacak.

Bu dörtlüye dikkat
Kızılcahamam'da yeni sezona hazırlanan 4 takımın teknik direktörleri gelecek sezona umutla baktıklarını söylediler. G.Antep Teknik Direktörü Tevfik Lav, Diyarbakırspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Yimpaş Yozgat Teknik Direktörü Bahri Kaya ve Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Karol Pecze, "Bu sezon üst sıraları hedefliyoruz" dediler.

Yeşilyurt'ta zafer Tomashevich'in
Yeşilyurt Uluslararası Future Tenis Turnuvası'nı, Özbekistanlı Dmitri Tomashevich kazandı. Dün yapılan final maçında, Özbekistanlı Tomashevich ile Avustralyalı McNamara karşı karşıya geldi. Maçın ilk setini Tomashevich 6-3 kazandı. Tomashevich, ikinci sette de 3-0 öndeyken rakibi McNamara karşılaşmadan çekildi. Böylece Tomashevich turnuvanın şampiyonu oldu. Dereceye girenlere ödüllerini Yeşilyurt Kulübü Başkanı İmren Işıldar ve öteki yetkililer verdi.

Güle güle Samaranch
1980 yılından bu yana IOC (Uluslararası Olimpiyat Komitesi) başkanlığını yürüten İspanyol Juan Antonio Samaranch, bugün görevine veda edecek. 21 yıl önce Moskova'da seçilen ünlü spor adamı aynı şehirde görevini devredecek. IOC Başkanlığı için 5 aday var. Bunlar Anita DeFrantz (ABD), Un Yong Kim (Güney Kore), Dick Pound (Kanada), Jacques Rogge (Belçika) ve Pal Schmitt (Macaristan).

Murat Yakın'lı Basel galip
Intertoto Kupası'nda Murat Yakın'ın gol attığı maçta İsviçre'nin Basel takımı, evinde Hollanda'nın Heerenveen takımını 2-1 mağlup etti. Diğer sonuçlar: Brescia-Tatabanya: 2-1, Chmel-Pobeda: 0-0, Publikum-Lausanne: 1-1, Lokeren-Newcastle: 0-4, Werder Bremen-Gent: 2-3, Wolfsburg-Dinamo Minsk: 4-3, RKC Waalwijk-TSV 1860 München: 1-2, Tavriya Simferopol- Paris St Germain : 0-1, Aube Ch. - AIK Solna: 2-1

Futbolculardan büyük kıyak
Fenerbahçeli futbolculara yönetiminin geçen sezondan dağıttığı primler en çok Samandıra personelini mutlu etti. Sarı-lacivertli oyuncular aralarında topladıkları yaklaşık 75 bin doları Almanya Kampına gitmeden önce personele dağıttılar. Kaptan Ogün tarafından toplanan paralar yine milli futbolcu vasıtasıyla eşit miktarda tüm personele verildi.

Yeni Kanaryalar forma için iddialı
Fenerbahçe'nin Almanya kampı forma savaşına da sahne olacak. Yeni transferlerden Ceyhun, Yusuf'un; Ali de Abdullah'ın elinden formayı kapmaya çalışacak. Ümit Özat'ın ise savunmadaki yeri sağlam görünüyor. Ceyhun ve Ali, kendilerine güvendiklerini söylerken, "Daha iyi olan formayı giyecek. Rekabet de Fenerbahçe'ye yarayacak" ifadesini kullandılar.

Kaptan Bülent'ten barbekü partisi
Galatasaray kaptanı Bülent, önceki akşam evinde barbekü partisi verdi. Tecrübeli futbolcunun Bebek'teki yeni evinde toplanan sarı-kırmızılı futbolcular, hem birlikte yemek yediler hem de dün başlayan Almanya kampı öncesi moral depoladılar. Neşe içinde geçen partide yeni transferlerin de takımla kaynaştıkları ifade edildi. Yemeğe futbolcuların eşleri de katıldı.

Cansun'un seçilmesi Lucescu'yu kurtardı
G.Saray Kongresi'nde Mehmet Cansun'un, Ateş Ünal Erzen'i geçip başkan seçilmesi, teknik direktör Lucescu'nun görevde kalmasını sağladı. Erzen seçim öncesi yaptığı açıklamalarda, "Lucescu'ya teknik açıdan lafım yok ama takıma yeterince ruh veremiyor. G.Saray da bu yüzden yeterince başarılı olamadı. Bunu 'At sahibine göre kişner' sözüyle özetleyebiliriz" diyerek Romen hocayı göndereceğini sinyalini vermişti.

Kaybolan bavullar uçağın içinden çıktı
Almanya'ya Zürih üzerinden giden G.Saray, havaalanında 'bavul paniği' yaşadı. Sarı-kırmızılı takımın gittiği uçaktan ilk partide yalnızca 60 bavul çıktı. Kafilenin 48 bavulunun 30 tanesi kayıptı. Görevliler önce "Bavullar bu kadar. Diğerleri belki İstanbul'da kalmıştır" deyince sarı-kırmızılılar ve yolcular ayağa kalktı. "70-80 tane bavul unutulmuş olamaz" uyarısıyla yeniden uçağın bagajını kontrol eden görevliler eksik bavulları buldu.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır