kapat
16.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.ciceknet.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

İzgi'den Putin'i şaşırtan rest


TBMM Başkanı Ömer İzgi, Türk tarihinde ender görülür bir tavır göstererek, Rusya gezisini iptal etti.
Rusya Duma Başkanı, bir süre önce İzgi'yi ülkesine davet etti. İzgi'nin geçen Haziran ayı içinde 4 gün için, 5 milletvekilinin de aralarında bulunduğu bir parlamento heyetiyle Moskova'ya gitmesi öngörüldü. İzgi, program hazırlanırken Devlet Başkanı Putin ve Başbakan Kasyanov ile de görüşme talebinde bulundu. Ancak Rus tarafı, Putin'in Meclis Başkanları ile görüşmesinin "gelenek olmadığını" bildirdi.

TBMM Başkanlığı ise buna karşılık, Duma Başkanı'nın Türkiye'de Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından kabul edildiğini hatırlattı. Bu konuşmaların ardından Rusya'dan gelen gezi programında, Rus Parlamento Başkanı'nın da önceden belirlenmiş programları nedeniyle, Türk heyeti ile sadece bir gün beraber olabileceği, programda kokteyller ve müze gezilerinin ağırlıkta olduğu görüldü. Bu gelişmeye kızan İzgi, Rus tarafına "Mutabık kalınacak tarihte ve gezimiz sırasında Putin ve Kasyanov, Rusya dışında değilse, kendileriyle görüşme talebimizi yeniliyoruz. Aksi takdirde gezi olmayacaktır" mesajı gönderdi. Rus tarafı şaşırdı ve yanıt vermemeyi tercih etti. İzgi de yanıt gelmeyince geçen hafta Ruslar'a bir yazı gönderip, geziyi iptal ettiğini bildirdi.

İzgi, SABAH'a yaptığı açıklamada, gelişmelerin, bir süre önce Rusya Dışişleri Bakanı'nın Türkiye gezisi öncesi yoğunlaştığını, iki ülke ilişkilerinin olumsuz etkilememesi için "gizli tutulduğunu" belirtti. İzgi, şöyle konuştu: "Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıda, kokteyllere katılıp, tarihi ve turistik yerleri gezip dönemem. Rusya Devlet Başkanı ve Başbakanı ile görüşme teyit edilmeyince, gezinin ülkeme bir faydası olmayacağını düşündüm ve iptal ettik."


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır