kapat
16.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.ciceknet.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Kıbrıs'ta Türkiye aleyhine miting


KKTC'de sol parti ve dernekler, Rumlar'la el ele verip Türkiye aleyhine kampanya başlattı Lefkoşa'da düzenlenen mitingde 6 bin kişi, Denktaş aleyhine, Klerides lehine slogan attı
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 27. yıldönümüne 5 gün kala KKTC'de Türkiye ve Rauf Denktaş aleyhine bir kampanya başlatıldı. KKTC tarihinde ilk kez, Rumlar'la ortak biçimde yürütülen kampanya çerçevesinde, önceki gece Lefkoşa'da Türkiye aleyhine miting düzenlendi.

KKTC'deki Türkiye karşıtı güçlere karşı bir hareket olan Ulusal Halk Hareketi "hamam böcekleri" olarak nitelendirilirken, Hitler ve Mussolini'nin posterleri gösterilerek "Onların sonunu unutma! Kahrolsun Denktaş!" sloganları atıldı. Lefkoşa İnönü Meydanı'nda "Bu memleket bizim" kampanyası çerçevesinde düzenlenen mitingi, Rum kesiminde faaliyet gösteren komünist AKEL partisi ile KKTC'deki sol partilerden Yurtsever Birlik Hareketi (YBH) ve Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) organize etti. Mitinge katılan 6 bin kişi, Türk ve KKTC bayrağı yerine, AB bayrağı ile gamalı haç taşıdı. YBH Genel Sekreteri İzzet İzcan, Denktaş'ın insanlık suçu işlediğini öne sürerek, "Hitler, Mussolini ve Pinochet'in akıbeti ortada. Talimatlarla yönetilmeyi reddetmeye geldik" dedi. Denktaş'ı istifaya çağıran sözler sonrası, "Kahrolsun Denktaş" sloganları ile Rum kesimi lideri Klerides övgü sloganları atıldı.

GAZİLERDEN MİTİNGE BÜYÜK TEPKİ
Mitinge ilk tepki, Gaziler Derneği'nden geldi. Dernek Başkanı Şadan Türkkan, Türkiye ve KKTC bayrakları yerine AB bayrağı taşınmasını kınadı ve "Onlara cevabımız biriz ve beraber kalacağız. Anavatan, yavruvatan. İkisi de Türk vatanı. Rahatsız olanlar layık oldukları yere gitsinler" dedi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır