kapat
16.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.ciceknet.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Derviş pazarlığı


Bahçeli, Telekom krizinin doruğa çıktığı günlerde toplanan liderler zirvesinde "Bakan Derviş'e karşılık Telekom yönetimini bırakabilecekleri" önerisini yaptıklarını doğruladı
Başbakan Yardımcısı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Telekom krizinin doruğa ulaştığı günlerde yapılan liderler zirvesinde "DSP'den bir milletvekilinin Hazine'den Sorumlu Devlet Bakanlığı'nı üstelenebileceğini, Telekom yönetimini de bırakabilecekleri önerisinde bulunduklarını" açıkladı. Bahçeli böylelikle, Kemal Derviş'ten rahatsız olduklarını ilk kez ima etmiş oldu. Ancak Derviş'in görevden alınması anlamına gelen bu öneri Başbakan Bülent Ecevit tarafından kabul edilmedi.

ARABULUCULUK GEREKMEZ
Bahçeli, dün yaptığı Aksaray gezisi sırasında gazetecilerin gündemle ilgili sorularına şu yanıtları verdi:

*Başbakan'ın MHP ile Derviş arasında arabuluculuk için hazır olduğu yönünde açıklaması var. Ne diyorsunuz?

*MHP'nin buna ihtiyacı yok.

*Derviş geldikten sonra hükümette her şey bir süre yolunda gitti. Daha sonra sanki MHP ile Derviş arasında çatışma varmış gibi bir izlenim ortaya çıktı. Bunun nedeni nedir. Bunlar spekülasyon mudur?

*MHP'nin kişilerle problemi olmaz. Bunlar yerine Türkiye'nin ciddi sorunlarıyla uğraşırsak daha iyi olur.

IMF İLE SIKINTIMIZ YOK
*IMF ile MHP arasında bir sıkıntı söz konusu mu?

*Bunları nereden çıkarıyorsunuz?

* Önümüzdeki dönemde hükümet güven tesis etmek amacıyla liderlerle Sayın Derviş'in birlikte bir basın toplantısı yapmasını planlıyor mu?

*Böyle bir şeye ihtiyaç olduğu kanaatinde değilim.

* Ulaştırma Bakanı Öksüz kriz sırasında yıprandı. İstifası ya da değiştirilmesi söz konusu mu?

*IMF ile Türkiye arasındaki 8. gözden geçirme tamamlanmış, IMF'nin Türkiye'ye vereceği krediler de Salı günü intikal etmiş olacaktır. Bazılarının bazı konuları bir yerlerde bırakmasında fayda var. Sürekli tartışma yaratmak Türkiye'ye yarar getirmez. Bu bakımdan basın mensubu arkadaşlarımıza da büyük görev düşüyor. Bazı konuları derinleştirerek, tartışmayı zorlaştırmak yerine Türkiye'nin çözüm bekleyen meseleleri üzerine, toplumun bütün dikkatini toplamakta çok daha fazla yarar olduğu kanaatindeyim.

*Teknokrat hükümetine yaklaşımınız nedir?

MUHATABIMIZ DERVİŞ DEĞİL
*Böyle bir şeyi düşünmek bile yanlıştır. 349 milletvekiline dayalı iki yılı aşkın süredir istikrar ve uyum içinde devam eden hükümet vardır. Bu istikrar ve huzurdan, bu güven ortamından rahatsız olanlar mı bulunuyor? Yeni yeni bazı siyaset ve demokrasi dışı önerilerde bulunuyorlar. Konuyu öne çıkartanlara bir şey demiyoruz ama tartışmayı bu yöne çeken değerli siyasetçi ve aydınlara da hayret ediyoruz.

* Liderler zirvesinde Sayın Ecevit'e "Derviş'i gönderin. Telekom'u verelim. Hazine de DSP'ye geçsin öneriniz oldu mu?

*MHP'yi sürekli Derviş ile ilişkilendirmek doğru değil. MHP'nin muhatabı Sayın Derviş değildir. Koalisyon şartları içinde iki partinin liderleri muhataptır. MHP'nin muhatabı bunlardır.

*Sitem babında da olsa böyle bir öneri götürdünüz mü?

*Telekom'u sürekli gündeme taşıyarak haksız ve adaletsizce MHP'yi suçlamaya dönük bir propaganda yaygınlaştığı için MHP'yi 3-5 yönetim kurulu üyesi gibi bir meselesi, kadrolaşma gibi hevesi olmadığını, bunun da güzel bir örneği olarak arzulanırsa DSP'den bir milletvekilinin Hazineden Sorumlu Devlet Bakanlığını üstelenebileceğini, Telekom yönetimini bırakabileceğimizi dile getirdik. MHP'nin Telekom gibi çok aşırı derecede ne bir beklentisi ne de bir ısrarı vardır. Bazı şeyler basının yazdığı gibi değildir. Günü geldiğinde çok daha güzel açıklamalar yapabiliriz. Bunları bir kenara bırakıp Türkiye'nin sorunlarına çözüm bulmak lazım. Türkiye'de çok ciddi ekonomik kriz vardır. Krizin aşılması konusunda dikkatleri toplayacağımız yerde Türkiye'nin bir çok insanını ilgilendirmeyen konular üzerinde tartışmayı yoğunlaştırmak ekonomik krizi derinleştirmekten başka bir şeye yaramaz. Bunun için insanımızın içinde bulunduğu ekonomik krizden bir an önce çıkarmaya yoğunlaşmak gerekir.

OLUŞUMLAR BİZİ ETKİLEMEZ
*Siyasette yeni oluşumları nasıl değerlendiriyorsunuz?

*Gelişimi takip ediyoruz. Ülkeye hayırlı olmasını diliyoruz. MHP'nin dolaylı dolaysız etkileneceği kanaatinde değilim.

HASANDAĞI ŞENLİĞİ'NE KATILDI
Bahçeli, dün Aksaray'a giderek Geleneksel Hasandağı Şenlikleri'ne katıldı. Burada kendisine ikram edilen ayranı içen Bahçeli, ufak tefek pürüzleri büyütenlerin ülkeye ve ekonomiye zarar verdiğini söyledi.

Nevin BİLGİN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır