kapat
16.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.ciceknet.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Miniatürk'e davet


Büyükşehir, Haliç kıyısına kuracağı Mini Türkiye'yi özel kuruluşlara açtı. Dileyen firmalar anıt eserlerin minyatürlerinin yanına prestijli binalarının maketini kuracak
Büyükşahir Belediyesi'ne bağlı Kültür A.Ş. içinde; Boğaz Köprüsü, Ayasofya Müzesi, Nemrut Dağı, Efes Harabeleri, Anıtkabir, Peribacaları ve Kız Kulesi gibi tarihi ve simgesel yapıların maketlerinin bulunacağı Mini Türkiye Projesi'ni özel kuruluşlara açtı. Tarihi eserlerin yanında modern mimari ile inşa edilen prestijli yapıların maketlerinin oluşturulacağını söyleyen Kültür A.Ş. Genel Müdürü Cengiz Özdemir, "Dileyen kuruluşlar, Türkiye silüetinde önemli yer tutan binalarının maketlerini Miniatürk'e yerleştirebilecek. Geçmişte inşa edilen eserlerle günümüzde hayata geçirilen yapılar bütünlük içinde sergilenecek" dedi.

İŞ BANKASI'NA TEKLİF
Özel kuruluşlar tarafından oluşturulacak maketlerin belli bir ücret karşılığında Miniatürk'te yer alacağını vurgulayan Özdemir, "Belirlediğimiz bazı kuruluşlara teklif götüreceğiz. Örneğin İş Bankası kulelerini, Türkiye'nin en yüksek binaları olduğu için Miniatürk'te görmek istiyoruz" diye konuştu. Diğer ülkelerdeki "Maket Kent" projelerinde de uygulamanın aynı olduğunun altını çizen Özdemir şunları söyledi: "Onlarda da tarihi yapılarla modern binalar bir bütünlük içinde sunuluyor. Miniatürk'ü 50 maketle açıp daha sonra yeni maketler ilave edeceğiz."

ŞENOL BAŞTAKAR


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır