kapat
16.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.ciceknet.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Otobüs beklerken kurşun geldi


Taksim'in göbeğinde kavgaya tutuşan şehir magandaları, ailesiyle birlikte otobüs bekleyen Nihat Yaşar'ı ölüm döşeğine getirdi
Dekorasyon ustası Nihat Yaşar, önceki gün eşi Suzan Yaşar ve 6 aylık kızı Açelya'yla birlikte gezmeye çıkmıştı. Başına geleceklerden habersiz aile, hayatlarının kör bir kurşun yüzünden kararacağını nereden bilebilirdi ki. İstedikleri biraz hava almak, biraz da insan yüzü görmekti. Taksim'e gitmiş, İstiklal Caddesi'ndeki mağazaların vitrinlerine bakmış, kendileri ve minik Açelya için birşeyler beğenmiş, sonra da güzel bir yemek yemişlerdi... Hava kararmak üzereyken eve dönmeye karar verdiler. Okmeydanı'na gitmek için binecekleri otobüsü beklemeye başladılar. Saat 22.00'ye doğru büyük bir kıyamet koptu.

KAVGA KURBANLARI
Yaklaşık 20 kişiden oluşan iki grup birbirlerine tekme tokat, taş ve sopa ile girdiler. Görgü tanıklarının ifadesine göre, kimilerinin elinde silah da vardı. Paylaşamadıkları neydi anlaşılamadı ama öfkeleri doruktaydı. Gruplar polis araçlarının siren seslerini duyunca hemen dağılıp ara sokaklara kaçtı. Fakat savaş henüz bitmemişti. Polis tehlikesini atlattıktan sonra taraflardan küçük bir grup, "düşman saflarından" iki kişinin bir durağa saklandığını haber alınca bir arabaya atlayıp harekete geçti. Hedefe yaklaştıkları sırada, silahlarını çekip kurşunları peşpeşe yağdırdılar.

7 SAATLİK OPERASYON
O sırada otobüs bekleyen Yaşar Ailesi, panik içinde ne olduğunu anlamayadan kurşunların hedefi oluverdi. Nihat Yaşar bir anda kucağında Açelya'yı taşıyan eşini tuttuğu gibi durağın en kuytu yerine itti. Bunu yaparken de gövdesini siper etti. Kurşunlar sırtına saplandı.

Nihat Yaşar kanlar içinde yere yığılırken, eşi Suzan çığlık çığlığa yardım çağırıyor, Açelya da korkudan ağlıyordu. Magandalar ise çoktan uzaklaşmış, izlerini kaybettirmişlerdi. Bindikleri arabanın plakası alınamadı.

Taksim İlkyardım Hastanesi'ne kaldırılan Yaşar hemen ameliyata alındı, ancak yaklaşık 7 saat süren operasyona rağmen, omuriliğine isabet eden kurşun çıkarılamadı.

FELÇ GEÇİREBİLİR
Nihat Yaşar şimdi hastane odasında ölüm kalım savaşı veriyor. Yaşar yaşasa bile, büyük bir olasılıkla felç olacak. Eşi Suzan Yaşar, Taksim'e gitme fikrinin kendisine ait olduğunu "pişmanlıkla" söylüyor ve "Başımıza gelecekleri nereden bilebilirdik" diye soruyor. Suzan Yaşar, "Bizi hiç tanımadığımız insanlar mahvetti. Hayatımızı kararttılar. Yavrumun babası, bu kendini bilmezler yüzünden felç kalacak. Bu olayı kızıma nasıl anlatacağım" diye isyan ediyor. Polis ise magandalar için soruşturma başlattı.

Ali BALCI


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır