kapat
16.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.ciceknet.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

İntikam için öldü


AKUT ekibi 4 gündür kayıp olan dağcı Tümerdem'in cesedini, zirveden dönerken 20 metre aşağıda donmuş halde buldu
İzmirli Sertaç Tümerdem'in Ağrı Dağı ile inatlaşması ölümle sonuçlandı. Daha önce de Ağrı Dağı'nın zirvesine ulaşmayı deneyen ancak kolu çıktığı için tırmanışı yarıda kesen Tümerdem, "İntikam tırmanışı" adını verdiği ikinci denemesinde 5137 metrelik dağın zirvesine ulaşmayı başardı. Ancak iniş sırasında zirvenin 20 metre aşağısında donarak yaşamını yitirdi.

4 gün önce telefonla 5 bin metreye ulaştığı haberini veren genç dağcıdan bir daha haber alınamaması üzerine çalışma başlatan arama - kurtarma ekipleri,Tümerdem'i zirvenin 20 metre altında donarak ölmüş halde buldular. İntikam için dağa ikinci kez tırmandığını açıklayan Tümerdem'in İskender Iğdır'ın anısına bıraktığı "kupası" ise zirvede bulundu. Genç dağcının zirveye ulaşmayı başardıktan sonra dönüş sırasında yaşamını yitirdiği belirtildi.

Yanına bir rehber alarak Valilik'ten aldığı çift kişilik tırmanma izniyle geçtiğimiz Salı günü Ağrı dağına tırmanışa geçen Sertaç Tümerdem, 4 bin 500 metreden sonra yalnız devam etti. 5 bin metrede olduğunu cep telefonuyla haber veren Tümerdem Perşembe günü zirve yaptıktan sonra dönmesi gerekirken dönmedi. Genç dağcı için Cuma gecesi arama çalışmaları başlatıldı. Daha sonra çalışmalara Nasuh Mahruki başkanlığındaki 8 kişilik AKUT ekibi ve Dağcılık Federasyonu'na bağlı 6 kişilik bir kurtarma ekibi de katıldı.

KAR LEOPARI BULDU
Arama çalışmaları sırasında oğlunun sağ salim olarak bulunacağı yolundaki umutlarını yitirmeyen Anne Suzan Tümerdem, cesedinin bulunduğu haberiyle yıkıldı. Iğdır Valisi Mustafa Tamer, dağcı Tümerdem'in cesedinin Nasuh Mahruki başkanlığındaki Akut ekibi tarafından bulunduğu belirterek "Mahruki ve arkadaşları cesedi buzul çukurunda donmuş olarak buldular. Çukurdan çıkartılan ceset önce 4 bin metredeki kamp yerine getirilecek. Iğdır'a sevkedilecek" dedi. Mahruki de hava koşullarının kötü olduğunu belirterek "Bir an önce dağdan inmemiz gerekiyor" dedi.

İSKENDER IĞDIR'IN ANISINA ÇIKTI
Beden Eğitimi öğretmeni olan, fakat 2 yıl önce öğretmenliği bırakan Sertaç Tümerdem, 17 Mayıs'ta "Ata'ya saygı" adı altında tırmandığı Ağrı Dağı'nda olumsuz hava koşulları nedeniyle 4 bin 300 metreden dönmüştü. Dönüş sırasında, Cehennem Deresi mevkiinde ayağının kayması sonucu uçuruma sürüklenmiş ve son anda kayalara tutunarak ölümden dönmüştü. Tümerdem'in, bu kazada sadece omuzu çıkmıştı. Ancak kararlılığı artmıştı. Daha önce Ağrı'da ölen İskender Iğdır'ın anısına çıkışı tamamlamak istiyordu. Iğdır için zirveye bırakmak üzere bir de kupa aldı. Nitekim geçen salı ikinci çıkışına başlarken "Engeller sadece zor ama aşılması imkansız değil. Bunu ispatlamak istiyorum" diyerek kararlılığını bir kez daha vurgulamıştı.

Azize AKSU


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır