kapat
16.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.ciceknet.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

banner
 

Pazar lideri olacağız


Son 9 yılın en kötü satış rakamlarını açıklayan otomotiv sektöründe krize rağmen Peugeot bu yıl pazar payını artırmayı hedefliyor.
Geçtiğimiz yıl yüzde 4.6'lık pazar payına sahip olan şirket, 2001'de yüzde 7'lik pay almak için çalışıyor. Peugeot Otomotiv Genel Müdürü Pierre Louis Colin, 3-4 yıllık kısa bir zaman dilimi içerisinde pazar lideri olmak istediklerini belirterek, "Türkiye, Peugeot'un öncelik verdiği ve dünyada stratejik önemi bulunan ülkelerin başında geliyor. Bizim için Türkiye, Batı Avrupa pazarı dışında gelişimine çok önem verdiğimiz bir ülke. Geçen sene başında organizasyonumuzu daha da genişletme nedenlerimizden biri de bu" şeklinde konuştu.

5 BİN KİŞİ 307'Yİ DENEDİ
Yaklaşık bir ay önce piyasaya sunulan 307 modelinden 500'e yakın sattıklarını söyleyen Colin, "Bugüne kadar Türkiye genelinde 5 bin kişi otomobili test etti. Bayilerde yaşanan yoğunluk çok fazla. Özetle 307''nin satışlarından çok memnumuz" dedi. Fransız genel müdürün, bu yıl 307 satışlarındaki hedefi ise tam 5 bin adet.

Başarılarının nedenini geniş bayi ağına ve yeniden yapılanan organizasyona bağlayan Colin, şöyle devam etti: "Peugeot markası bu yeniliklerle güçlendi. Yakın bir geçmişte, pek çok yeniliklere imza attık. Geçen yıl Kasım ayında 607 lansmanı, bu yıl Nisan ayında 206 CC lansmanı, geçen ay 307 lansmanı ve bu ay da Partner ikinci sürgülü yan kapı. Sanırım Türkiye'ye yeni ürünler sunmada son derece aktifiz. Tabii ki daha pek çok yenilik var, tüketicilerimiz biraz daha bekleyecek. Şimdilik sürpriz."

'Çok vergi verginin katilidir'
Türkiye'de otomobil vergilerinin yüksek olduğunu söyleyen Pierre Louis Colin, "Sadece Fransa ile değil, diğer batı Avrupa ülkeri ile karşılaştırdığımız zaman da Türkiye'deki vergilerin çok yüksek olduğunu görüyoruz. Türkiye, Avrupa Birliği'ne girme yolunda ilerlerken, otomobiller üzerindeki bu vergi ağırlığının azalacağını düşünüyorum. Biz Fransa'da 'çok vergi, verginin katilidir' deriz. Bunun anlamı; daha fazla vergi geliri sağlamanın yolu, vergi oranlarını düşürmektir. Bu da satışları artıracak" şeklinde konuştu.

TÜKETİCİ HALA TEDİRGİN
Kısa vadede otomotiv pazarının açılacağını beklemediğini söyleyen Colin, "Satışların hareketlenmesi için bankaların tekrar düşük faiz oranlarıyla tüketici kredisi vermeye başlaması, tüketicilerin de önünü görmesi gerekiyor. Türkiye'deki toplam araç parkının, potansiyelin altında olduğunu göz önüne alırsak, bu problemler aşıldığı takdirde otomotiv pazarı tekrar yükselişe geçecek" dedi.

Türkler çok sıcakkanlı insanlar
Türkiye'ye geçtiğimiz yılın Ocak ayında gelen Colin, eşi ve 3 çocuğuyla birlikte Türkiye'ye çok kolay adapte olduğunu söyledi. Türkiye 'de kendilerini evlerinde hissetiklerini belirten Fransız genel müdür, "Türkiye'de en çok hoşuma giden şey Türk insanının sıcakkanlılığı" dedi.

METE TANSU


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır