kapat
16.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.ciceknet.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

banner
 

Kim korkar sivrisinekten


İnsanı çileden çıkaran sivrisinek sorunu için çok ilginç bir çözüm üretildi.
Bir kol saati. Bu kol saati ile sivrisineklerin bol olduğu bataklık kıyılarında bile dolaşabilirsiniz. Araştırmaların dişi sivrisineklerin insanlara saldıran ve kanını emen tür olduğunu göstermesi üzerine birçok şirket farklı çözümler üretmeye başladı. Araştırmalardan ortaya çıkan diğer bir bilgi de dişi sivrisineklerin, erkek sivrisinek sesinden nefret etmesiydi. Bu verilerden yola çıkarak tasarlanan cihaz etrafa sürekli erkek sivrisineğin kanat sesini yayarak dişi sinekleri insanlardan uzak tutuyor. ABD'de 15 dolardan satılan saat kapış kapış gidiyor.

Web adresleri cebinizde
İnternetİn hayatımıza hızla girdiği ve adeta bağımlılık yarattığı şu günlerde karşılaşılan sorunların başında sayıları çığ gibi artan internet adresleri geliyor. Yüzmilyonlarca internet sitesi içerisinde sizin ilginizi çekenlerin adlarını hatırlamak çok zor. İşte yeni tasarlanan "web fihristi" bu soruna çözüm için tasarlandı. Cihazı bilgisayarınıza bağlayıp en sevdiğiniz siteleri kayıt edebiliyor hatta dilerseniz bu adresleri e-mail olarak dostlarınıza gönderebiliyorsunuz. Böylece sanal dünyada yolunuzu kaybetmeyeceksiniz.

Ayak kokusuna son
Çok mu terliyorsunuz? Ayakkabılarınızı çıkardığınızda ev hayvanlarınız sırayla baygınlık mı geçiriyor? Üzülmeyin artık bunların sonu geldi. "Freshener" adı verilen cihaz ile ayakkabılarınızın içerisinde bulunan kötü hava küçük bir vakum vantilatörü yardımıyla dışarı atılıyor. Temiz hava ise içeriye üfleniyor. Cihazı kazak, gömlek veya ceketlerinizi havalandırmak için de kullanabiliyorsunuz. Giyisiler üzerinde bulunan toz ve benzeri kalıntıları da emen cihaz alerjiye duyarlı kullanıcıların da ilgisini çekecek.

Yağ oranını ölçen tartı
Fazla kilolarından kurtulmak isteyenler veya formunu korumak isteyenler dikkat! Yeni nesil tartılar size nasıl davranmanız gerektiğini söylüyor. Tartı tam bir teknoloji harikası. Ürün yalnızca kullanıcının ağırlığını tespit etmekle kalmıyor aynı zamanda kullanıcının vücudundaki yağ oranını da ölçüyor. Nasıl mı? Cihazı kullanmadan önce tartının içerisinde bulunan bilgisayara yaş, boy ve cinsiyet ile ilgili bilgiler giriliyor. Tartının üzerinde bulunan çok sayıda sensör üzerine basıldığında dokulardaki su miktarını ölçüyor. Tartı bu su miktarını boy, yaş ve kiloya oranlayarak vücuttaki yağ oranını belirliyor. Cihaz elde ettiği verileri ideal değerlerle kıyaslayarak fiziksel durmunuzu ortaya koyuyor. Akıllı tartı belirlediği bilgileri istendiğinde sesli olarak kullanıcısına aktarıyor.

MAHMUT SANCAK


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır