kapat
16.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.ciceknet.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Tuvalette kalp krizi geçirebilirsiniz!
Kalp krizlerinin niye genelde sabah saatlerinde yaşandığını inceleyen Hintli bilimadamları, kalp kriziyle insanların tuvaletini yapma arasında ilginç bir bağlantı kurdu. Kalküta Tıp Merkezi uzmanlarına göre, tuvalette ıkınarak vücudu zorlamak tansiyonu artırıyor. Bu da birçok kalp hastasının kriz geçirme riskini yükseltiyor. Bu ilginç araştırma geçenlerde Londra'da yapılan Dünya Nöroloji Kongresi'nde uzmanlara anlatıldı ve uzmanlar tarafından makul bulundu.

Maçolar çocuğu olunca yumuşuyor
Londra'daki Goldcrest Tıp Merkezi uzmanlarının Kanadalı erkekler üzerinde yaptığı bir araştırmaya göre, en maço erkeğin dahi baba olduğunda durulduğunu kanıtladı. Araştırmaya göre, 'en kral maçolar'ın dahi baba olduğunda testesteron oranı düşüyor. Ters orantılı olarak 'estradiol' adlı hormon salgılamaya başlıyor. Bu hormonun kadınlarda da olduğu ve hamilelik sırasında salgılanmaya başladığı açıklandı.

AIDS tazminatı
Güney Afrika'da, karısına AIDS bulaştırmakla suçlanan bir kişi, mahkeme tarafından 121 bin dolar tazminat ödemeye mahkum edildi. Haberde, tazminatın, kadının bu süre boyunca çektiği "acı, sıkıntı ve kaygıları" ile tedavi masraflarının karşılığı olarak verildiği belirtildi.

Terk edilen aşık dehşet saçtı: 3 ölü
Amerika'nın Georgia eyaletinde Brandon Bolton adlı bir genç, dün ayrıldığı sevgilisi Lisa Atkins'in çalıştığı mağazayı bastı. Rastgele ateş etmeye başlayan Bolton, Atkins ve bir arkadaşı öldürdü, bir çalışanı yaraladı. Mağazadan çıkarken polisleri gören Bolton, yeniden içeri kaçtı. Başına sıktığı tek kurşunla intihar etti. Olaydan birkaç dakika önce Bolton'un annesinin polisi arayarak "Oğlum eski sevgilisini vuracak" ihbarında bulunduğu anlaşıldı

İngiltere'de polis silahı bayıltacak
İngiltere İçişleri Bakanı David Blunkett, yakın bir zaman içinde İngiliz polisinin ateşli silahlar yerine yabani hayvanları sakinleştirmek için kullanılan silahları kullanacağını söyledi. Geçtiğimiz hafta bir şizofreni hastasının polis tarafından öldürülmesinin bu kararın alınmasında etkili olduğunu belirten Blunkett, 50 bin civarındaki yeni silahların krizdeki kişiyi bayıltarak sakinleştireceğini söyledi.

Akrebin yolculuğu
Meksikalı kadının cebine Mexico havaalanında giren akrep, İngiltere'nin Manchester kentinde kadının elini soktu. Kadın acilen hastaneye kaldırılırken akrep, Kraliyet Hayvanları Koruma Derneği'ne teslim edildi.

Keşmir görüşmeleri bugüne sarktı
Hindistan ile Pakistan'ın yakınlaşması anlamına gelen Agra görüşmeleri dün başladı. Hindistan Başbakanı Atal Vajpayee ile Pakistan lideri Pervez Müşerref, Keşmir sorununun masaya yatırıldığı ilk tur görüşmesini gerçekleştirdi. Önce birlikte kebap yiyen iki lider, 2 saat başbaşa görüştü. Detayı açıklanmayan görüşmenin ikinci ayağı bugün... Vajpayee, Müşerref'in "Pakistan'da misafirim ol" teklifini de kabul etti.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır