kapat
16.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.ciceknet.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Bush'un başkanlığı şaibeli mi?


Amerika'nın saygın gazetesi New York Times'ın 6 ay süren araştırması, geçtiğimiz Ocak ayında mahkeme kararıyla son bulan başkanlık seçimlerini yeniden gündeme taşıdı.
Gazete, Bush'un seçimi Demokrat Al Gore karşısında 537 oy farkla kazanmasında, Cumhuriyetçi ekibin 'etkisi' olduğunu yazdı. Araştırmaya göre Bush'un ekibi Florida eyaleti yetkililerine, yurtdışındaki ABD'lilerden gelen geçersiz 680 oyu zorla kabul ettirdi. Teslim süresi dolduktan sonra Bushçu bölgelerden gelen oylar kabul edildi, Gorecu bölgelerden gelenler ise geçersiz sayıldı. Cumhuriyetçi Parti yöneticileri, Bushçu olarak bilinen asker oylarının da kısa sürede eyalete ulaşması için Savunma Bakanlığı'na baskı yaptı.

İMZASIZ OYLAR
Gazete oyların sayımı ile ilgili şu ilginç tespitlerde bulundu: Bush'un kazandığı kasabaların büyük çoğunluğu, adres ve imza bulunmayan geçersiz oyları da kabul etti. Seçim gününden sonra yurtdışından gönderilen 344, son başvuru tarihinden sonra yetkililere ulaşan 5 oy da sayıma dahil edildi. Yurtdışı oylarından 183'ünün ABD içinden yollandığı belirlendi. 96'sının üzerinde imza ve adres dahi yoktu. 169 oyun sahibi olan seçmenler, kütüğe kayıtlı değildi. 19 kişi de iki kez oy kullandı... Demokrat eğilimli gazete, Bush'un hanesine işlenen bu oyların geçersiz sayılabileceğini yazdı.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır