kapat
14.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.ciceknet.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Kapak arkası


Uzuner'in yeni romanı bitti
Buket Uzuner'in uzun süredir üzerinde çalıştığı romanı "Gelibolu" bitti. Kendisi göndermiş olduğu mail'le ruh halini bizlerle paylaştı. Hayırlı olsun diyor ve yazıdan bir bölüm yayınlıyoruz:

"Roman BİTTİ. Önce olup biteni anlamamış gibi kalakaldım. Bes yıla yakın zamandır daima yanımda taşıdığım, yalnızlıklarımı paylaştığım, başka bir konuya tamamen yoğunlaşmama izin vermeyen çalışma bitmişti. Biteceğini biliyor, zamanın yaklaştığını hissediyor, hatta hesaplıyordum ama yine de buna hazır olunamıyordu. İşte bu kez de böyle oldu. Romanın bittiği gece sevinçten havalara uçacağım yerde üzüldüm. Boğazım düğümlendi. Artık benden çıkmış, Ekim 2001'de okurların olmak üzere yola koyulmuştu. Bu hep böyle olur... Roman kahramanları yazarı mutlaka terk eder.

Müzik: Bir 'Toplumbilim'
Toplumbilim dergisi son sayısını müziğe ayırmış ve müzik ile kimlik meselesi, kültür arasındaki ilişki üzerinde durmuş. Ortaya da hayli keyifli arşivsel mahiyette bir dosya çıkmış. Müzikle ya da sosyoloji ile ilgilenenlere duyurulur...

Turizme katkı olsun!
Tülov'un yabancı turistler için çıkardığı turizm kataloğu Türkiye'nin güzelliklerini kedilerinden camilerine kadar bol fotoğraflı bilgilerle ele almış. Faydalı da bir eser olmuş.

buket_asci@hotmail.com

BUKET AŞÇI


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır