kapat
15.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.ciceknet.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Müşerref'i 'düşmanları' karşıladı


Pakistan lideri Müşerref, ülkesinin en büyük düşmanı Hindistan'a ziyarette bulunarak "zeytin dalı" uzattı
Yaklaşık 50 yıldır Keşmir bölgesi için çatışan Hindistan ve Pakistan arasında önemli bir "ilk" gerçekleşiyor. Askeri darbeyle başa geçen Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, iktidara geldikten sonra ilk kez Hindistan'la yakınlaşma süreci başlattı.

Bu amaçla dün Hindistan'a giden Müşerref, burada Keşmir sorunun çözümü için üç günlük temaslarda bulunacak. Hindistan'ın milliyetçi Başbakanı Atal Bihari Vajpayee, bir zamanlar 'güvenilmez' dediği ve asla görüşmeyeceğini söylediği Pakistan liderini, Cumhurbaşkanı Raman Narayanan ile birlikte havaalanında karşıladı.

500 KİŞİ KORUDU
Karşılama töreninin ardından üç lider, Yeni Delhi'deki Cumhurbaşkanlığı sarayına giderek kısa bir süre görüştü. Ardından Müşerref, Hindistan'ın kurucusu Mahatma Gandi'nin mezarını ziyaret etti. Mezara gül yaprakları döktü ve anı defterini imzaladı. Yoğun güvenlik önlemleri alınan kentte birçok sokaktrafiğe kapatılırkan Pakistan liderini 500 kişi korudu. Yeni Delhi'de doğduğu dedesinin evini de ziyaret eden Müşerref ve beraberindeki 19 kişilik heyet, Hintli yetkililerle resmi görüşmelerine bugün başlayacak. İki gün sürecek görüşmelerde Pakistan'ın ajandasındaki konuların başında Keşmir bölgesi geliyor.

KEŞMİR PAYLAŞILAMIYOR
1947'de Pakistan ve Hindistan İngiltere'den bağımsızlığını kazanırken çoğunluğunu Müslümanlar'ın oluşturduğu Keşmir bölgesi, yarı bağımsız kaldı ve Hindistan yönetimine katıldı. Ancak Müslümanlar Pakistan'la, Hindu yönetimi ise Hindistan'la birleşmek isteyince 1947 ve 1971'de iki savaş yaşandı. Müşerref, Keşmir sorununda somut adımlar atmak isterken Vajpayee ekonomik ilişkiler, nükleer silahlanma ve uyuşturucuyla mücadele gibi konuları görüşmeyi amaçlıyor.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır