kapat
11.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Sen neymişsin be Bedri Ağa!


Oğluna 1 milyon dolarlık sünnet düğünü yapan Bedrettin Ekdi'nin kabarık bir suç dosyası var
Bedrettin Ekdi hemşehrisi Şirvanlı Nurettin Acındırma'yı öldürdüğü gerekçesiyle aldığı 6 yıl 8 ay hapis cezasını Çanakkale Yarı Açık Cezaevi'nde çekiyor. Ekdi'yi cezaevine sokan olay ise şöyle oldu:

Nurettin Acındırma, bir ticari taksi plakasını Hakan Güner'e sattı. Ancak Güner ortadan kayboldu ve Acındırma da faizleriyle birlikte 120 milyar lira olan alacağını tahsil edemedi. Bunun üzerine Acındırma bu parayı Güner'in gizli ortağı olduğunu düşündüğü Bedrettin Ekdi'den istedi. Nurettin Acındırma'nın kardeşleri Necmettin ve Cemalettin Acındırma ile Bedrettin Ekdi'nin kardeşi Şemseddin Ekdi'nin de katıldığı tartışma sonunda Bedrettin Ekdi ile kardeşi, Acındırma kardeşlere ateş etti. Olay sırasında yaralanan Nurettin Acındırma kaldırıldığı hastanede öldü, sokakta oynayan 7 yaşındaki Güldane Kara da yaralandı. Olaydan sonra kardeşiyle birlikte gelip teslim olan Bedrettin Ekdi, tutuklanacağını anlayınca adliyeden firar etti. Ancak 34 gün sonra yakalanarak Bayrampaşa Cezaevi'ne kondu.

UYUŞTURUCU DA VAR
24 yıl ağır hapis cezasına çarptırılan Ekdi'nin cezası "ağır tahrik" olduğu gerekçesiyle 8 yıla, sonra da mahkemedeki iyi hali nedeniyle 6 yıl 8 aya indirildi. Ruhsatsız silahtan aldığı 10 ay hapis cezası da 3 bin lira para cezasına çevrildi.

Ekdi'nin 25 Eylül 1980 tarihinde de 16 kilo esrar, 100 bin sahte Alman Markı ve 50 bin sahte ADB Doları ile yakanlandığı, 1987 yılında da 6 kilo eroinle yakalanıp yargılandığı ortaya çıktı.

Siirtli vekiller tanımıyor

Nurettin AYDIN (Bağımsız)
"Siirt'te böyle bir aşiret yok. Araştırma yaptırdım Siirt doğumlu değil. Şirvan ilçesinde ise böyle bir aşiret yok. Kendisinin 2 ay önce tahliye olduğunu öğrendik ama basında izinli olduğu yazıldı. 150 köyün sahibi bağımsız milletvekili olabilir."

Takiddin YARAYAN (DYP)
"Bugüne kadar böyle bir aşiret ismi duymadım. Büyük israfla bu şekilde bir düğün yapılması doğru değil. İnsanlar zengin olabilir ama daha mütevazi olunabilir. Ülkenin krizden kırıldığı bir günde bu şekilde eğlenmek hoş değil. Fakire dağıtması daha iyi olurdu."

"Sisi'den korkup gitmedim"
Sanatçı Tarkan için "Gay olmasa daha iyiydi" diyerek tartışma yaratan, MHP İstanbul Milletvekili Mehmet Gül, "Travestiler kraliçesi" Sisi'den korktuğu için günlerdir tartışılan milyon dolarlık sünnet düğününe katılmadığını açıkladı. Siirtli Bedrettin Ekti, Gül'den kirve olmasını istedi. Ancak Gül, organizasyonu Sisi'nin yaptığını öğrenince, katılmaktan vazgeçti. "Bedri Ağa ile MHP İstanbul İl Başkanlığı döneminde tanıştığını" belirten Gül şöyle dedi: "Beni aradı ve kirve olmamı istedi. Organizasyonu Sisi'nin yaptığını öğrenince, vazgeçtim. Orada Sisi ile fotoğraflarım çekilir, ne düşündüğüm sorulur, ben de ağzımı tutamam. İkinci bir Tarkan vakası yaşamaktan son anda kurtuldum."

Türkan HİÇYILMAZ


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır