kapat
11.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Depresyon hapında Ölüm Korkusu
PaxIl adlı depresyon hapı yüzünden Amerika'da Donald Schell adlı bir adamın karısı ve çocuklarını öldürmesine yol açtığı gerekçesiyle 6.4 milyon dolarlık tazminat cezasına çarptırılan GlaxoSmithKline ilaç firması, hapların cinayete yol açabileceğini kabul etti.

15 trilyonluk Da Vinci
Leonardo da Vinci'nin bir eseri Londra'daki Christie's müzayade salonunda 11.4 milyon dolara (yaklaşık 15 trilyon TL) satıldı. Yapılan açıklamada, bunun, şimdiye kadar Vinci'nin eserine verilen en yüksek fiyat olduğu ve Michelangelo'nun Yükselen İsa' nın Çalışması adlı resminin fiyatını yakaladığı bildirildi. Resmi kimin satın aldığı ise açıklanmadı.

Fransa'da çocuklara gece 'sokak' yasağı
Fransa artan suç oranlarının önüne geçmek için yeni bir yöntem buldu. Orleansfkenti, 13fyaşındanfküçük çocukların 23.00-06.00fsaatlerifarasındaftek başlarına sokağafçıkmalarınıfyasakladı. Yasak, 3 mahallede yaz boyunca uygulanacak. Yetkililer bu kararı, çocukları çeteler ve uyuşturucudan uzak tutmak için aldıklarını açıkladı. Cannes Belediyesi de 13'ten küçük çocukların tek başına gece klüplerine girişini engellemeyi planlıyor.

Bir ameliyatla yüz kızarmalarına son!
Korkudan, öfkeden, telaştan ya da heyecandan yüzünüz aşırı derecede mi kızarıyor?... İskoçya'da yaşayan Ahmed Nassar adlı bir doktor, birçok insanın korkulu rüyası 40 dakikalık bir ameliyatla sona eriyor. Nassar'a göre, ameliyatla şu ana kadar 15 kadın hastası bu şikayetinden kurtuldu. 4 bin dolara (5.2 milyar lira) mal olan ameliyat için Nassar'a başvuranlar arasında Tomb Raider filminin seksi aktristi Angelina Jolie de bulunuyor.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır