kapat
11.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Kadın Babalar


Avustralyalı bilimadamları, lezbiyen çiftlerin erkek spermine gerek duymadan çocuk sahibi olabilecekleri bir döllenme yöntemi geliştirdiler

FARELERDE UYGULANDI
Kadınlar artık erkeğe ihtiyaç duymadan çocuk sahibi olabilecek. Avustralyalı bilimadamlarının geliştirdiği yöntemde erkeklerden alınacak spermlere gerek kalmadan yumurtalar döllenebiliyor. 'Erkeksiz' bebeğin doğmasını sağlayan yöntem sayesinde yumurtalar vücuttaki herhangi bir hücre ile birleştirilip dölleniyor. Mucize yöntemi gerçekleştiren Melbourne'daki Monash Üniversitesi uzmanlarından Prof. Orly Lacham-Kaplan, hücreleri kullanarak yaptıkları deneylerle farelerin yumurtalarını başarıyla döllendirdi. Prof. Kaplan, eğer yeni yöntem iyi sonuç verirse, lezbiyenlerin kendi çocuklarına kavuşabileceğini söyledi.

GERİ SAYIM BAŞLADI
DR. Kaplan sağlıklı çocukların doğup doğmayacağını görmek için embriyonun anne rahmine yerleştirilmesini beklemeleri gerektiğini ve en geç bir yıl içinde bu teknolojinin işe yarayıp yaramayacağını kesinkes anlayacaklarını söyledi. Prof. Kaplan ve ekibi,fkullandıkları çeşitli kimyasal teknikler sayesinde, döllenme sırasında ortaya çıkan ekstra kromozomlardan kurtulmayı da başardı. Prof. Kaplan, araştırmaya, ilk başlarda kısırlık sorunu yaşayan erkeklere yardımcı olabilmek için başlandığını söylerken "Bu yeni yöntem sayesinde sadece lezbiyen çiftler değil, gay çiftler de çocuk sahibi olabilecekler" dedi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır