kapat
06.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

10 yıllık çile bitiyor


Bugün temeli atılacak olan 1.5 kilometre uzunluğundaki Akmerkez-Zincirlikuyu yolu tamamlandığında, Etiler ve çevresinin yaşadığı trafik çilesi önemli ölçüde azalacak..
Kamulaştırma ve arazi terklerinin gecikmesi nedeniyle protokol tarihinden tam 10 yıl sonra yapımına başlanacak olan Akmerkez-Zincirlikuyu yolunun temeli bugün saat 11.00'de atılıyor. E-5 bağlantısıyla birlikte toplam 1850 metre olacak yolun 300 gün sonra hizmete açılmasının planlandığını söyleyen Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu, "Proje tamamlandığında Etiler trafiği önemli ölçüde rahatlayacak. Sabah-akşam yaşanan yoğunluk azalacak. Yıllardır sıkıntı çeken bölge sakinlerinin trafik kabusu sona erecek. Bir anlamda 10 yıllık eziyet son bulacak" diyor.

"SÖZÜMÜ TUTTUM"
Hazine, Milli Emlak ve Vakıflar Genel Müdürlüğü ile gerçekleştirdikleri görüşmeler sonucunda yer teslimleriyle ilgili son protokolün de 12 Haziran'da imzalandığını hatırlatan Namoğlu, "Başkanlığa aday olduğumda halka verdiğim sözlerden biri de bu yolun yapımı için seferber olacağımdı. Sonuçta çabalarımız sonuç verdi, bütün engelleri teker teker aşıp projenin start almasını sağladık" diye konuşuyor. İlçelerinde trafik sorununun çözümü için art arda yeni projeleri hayata geçireceklerinin altını çizen Namoğlu şunları söylüyor: "Ortaköy ile Dolmabahçe arasında yerin altına inşa edeceğimiz yol ile mevcut yoğunluğu azaltacağız."

ŞENOL BAŞTAKAR


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır