kapat
06.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

9 genelevci tutuklandı


Karaköy genelevinde çalışan kadınlara zor kullanarak senet imzalatan çetelere üye 9 kişi DGM'ce tutuklandı. Matild Manukyan'ın oğlu Kerope Çilingir ise serbest kaldı
İstanbul'da polisin 28 Haziran'da düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 48 kişiden aralarında Matild Manukyan'ın oğlu Kerope Çilingir'in de bulunduğu 39 kişi serbest bırakılırken 9 kişi ise tutuklandı. Tanık koruma programına alınan 19 hayat kadınının şikayeti üzerine başlatılan ve ilk adımı bir yıl önce atılan operasyonda gözaltına alınanların geneleve gelen kadınları, senet imzalattırdıkları ve böylece onları borç batağına saplandırıldığı anlaşıldı.

3 AYRI GRUP VAR
Özbey, Yazoğlu ve Cevahir gruplarına mensup olduğu öğrenilen sanıklar, poliste 4 gün sorgulandıktan sonra Haseki Hastanesi'nde doktor kontrolünden geçirildi. Ardından Kerope Çilingir ve 47 kişi, İstanbul DGM'ye sevk edildi. Savcılık tarafından ifadeleri alınan sanıklardan Kerope Çilingir'in de aralarında bulunduğu 35 kişi serbest bırakıldı. Diğer 13 kişi ise tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi DGM sanıklardan Ali Yücel, Mürsel Turan, Cemil Ataman Özbey, Serhat Yılmaz, Mehmet Ölmez, Kenan Özbey, Osman Yazoğlu, Zeki Kaya, Şaban Cevahir'in tutuklanmasına karar verdi. Mahkeme, Satı Mehmet Cebeci, Cahit Irmak, Cemil Aydoğdu ile Salim Çekik'in ise tutuksuz yargılanmalarını kararlaştırdı. Tutuklu sanıklar Bayrampaşa cezaevi'ne gönderildi.

Resmi patron artık Kerope
Şişli 4. Sulh Hukuk Mahkemesi, 5 ay önce ölen "Genelev patroniçesi" Matild Manukyan'ın tek varisinin, oğlu Kerope Çilingir olduğunu tespit etti. Çilingir'in açtığı veraset davasını karara bağlayan mahkeme, Beyoğlu nüfusuna kayıtlı Matild Manukyan'ın, Aram Çilingir ile evlenince, Şişli nüfusuna geçtiğini ve bu evlilikten 1940 yılında Kerope Çilingir'in doğduğunu belirledi. Hakim ölen Manukyan'ın tek varisinin oğlu Kerope Çilingir olduğuna karar verdi.

Serdar CANİPEK - Veli SARIBOĞA


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır