kapat
06.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Teknede işkence


Fidye için kaçırılıp Silivri açıklarında bir teknede rehin tutulan işadamı Atilla Yarış'a üç gün boyunca işkence yapıldı. Yarış'ın "insan kaçakçısı" olduğu öne sürüldü
Romanya'da bir un fabrikası bulunan işadamı Atilla Yarış'ın fidye için kaçırılması olayında gözaltına alınanların sayısı 7'ye yükseldi. Rehin tutulduğu Silivri Limanı'ndaki "Merih-K" adlı balıkçı teknesinden kurtarılan Atilla Yarış'ın "insan kaçakçısı" olduğu öne sürüldü. Müthiş fidye operasyonu şöyle gelişti:

Atilla Yarış'ın eşi Jena Yarış polise başvurarak kocasının kaçırıldığını ve 40 bin dolar fidye istendiğini bildirdi. Bunun üzerine İstanbul Organize Suçlar ve Silah Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Kendilerini, Yarış'ın yakınları olarak tanıtan polis, fidyecilerle irtibata geçerek istenen paranın yarısının Aksaray'da teslim edileceğini söyledi.

İKİ KİŞİ ARANIYOR
Randevu yerine gelen fidyecilerden Durdu Çakmak'ı polis gözaltına aldı. Çakmak, Atilla Yarış'ın Silivri Limanı'nda, "Merih-K" adlı balıkçı teknesinde tutulduğunu söyledi. Operasyonun bu kısmında Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı Sahil Güvenlik ekipleri devreye girdi ve bölgede yapılan araştırmada, teknenin Silivri açıklarında bulunduğu tespit edildi. Sahil Güvenlik Ekipleri düzenledikleri baskınla işadamını kurtarırken, teknedeki 3 fidyeciyi de yakaladı. Fidyeciler Organize Suçlar ve Silah Kaçakçılık Şubesi'ne teslim edildi. Dün olayla ilgileri görülen 3 kişi daha gözaltına alındı. Kendisinden eşinin serbest bırakılması karşılığında 40 bin dolar fidye istenen Jena Yarış da, tanık sıfatıyla ifade verdi.

"İnsan kaçakçılığında 'organizatör' olarak adı geçtiği" iddia edilen Atilla Yarış ile kendisini kaçıran grup arasında "daha önce beraber gerçekleştirilen bir kaçakçılık olayından doğan para anlaşmazlığı" bulunduğu öne sürüldü.

Ali BALCI-Serdar CANİPEK


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır