kapat
30.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.itsakiss.com
 

CHP'de 'platform' krizi


CHP'nin bugün başlayacak kurultayında genel başkanlık yarışı değil, Genel Merkez'in önerdiği tüzük değişikliği nedeniyle "sağ platform" krizi yaşanacak.
Deniz Baykal, Parti Meclisi üye sayısını 72'ye çıkartan, 12 üyeyi genel başkanın atamasına olanak sağlayan bir tüzük değişikliği önerdi. Parti Meclisi listesine, aralarında sağ görüşlülerin de olması nedeniyle büyük tepki çeken "Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu"nun üyelerini de almayı amaçlayan Baykal'ın, seçilmesi zor olan "sağcı"ları kendi kontenjanından yönetime getireceği belirtiliyor. Baykal'ın Platform'dan ANAP ve MHP kökenli Barlas Doğu, Uğur Aksöz, Halil Cin, Tevfik Diker, Veli Sarıtoprak, Özal'ın "prens"lerinden Ali Tigrel gibi isimlerin yanı sıra balet Tan Sağtürk'ü de listesine alması bekleniyor.

Baykal'a rakip olan Ertuğrul Günay, dün yaptığı açıklamada, Genel Merkez yönetimi tarafından kurultaya sunulacak olan tüzük değişikliklerinin "oldu bittiye getirilmeye çalışıldığını" ileri sürdü. Günay, "Genel başkana bir kısım PM üyesini atama ayrıcalığını vermek anlamı taşımaktadır. Bu ayrıcalık, genel başkan sultası kurmak demektir. Genel başkanın içinden aday göstermesi öngörülen Bilim Yönetim Kültür Platformu diye bir organ CHP tüzüğünde bile yok" dedi.

BAYKAL: KUCAKLAŞACAĞIZ
Baykal, ise bu eleştirilere şu karşılığı verdi: "Bilim Yönetim ve Kültür Platformu vasıtasıyla partimize ve dolayısıyla Türkiye'ye katkıda bulunan 180'in üzerinde değerli bilim adamı arkadaşımız var. Bunlar profesyonel olarak siyasetin içinde bugüne kadar yer almadılar. Partimizin bunlara ihtiyacı var. Örgütümüz onları kucaklayacaktır."

MUHALEFETTEN 3 ADAY
Kurultayda, Baykal'a karşı eski Genel Sekreter Ertuğrul Günay, eski Şırnak Bağımsız Milletvekili Mahmut Alınak ve eski İstanbul il örgütü yöneticisi Birol Başaran aday olacak. Baykal'ın seçilmesine kesin gözüyle bakılırken, PM üye sayısının 72'ye çıkarılması durumunda büyük çekişme yaşanması bekleniyor. CHP eski genel başkanı Altan Öymen de, 17 aylık genel başkanlık dönemine ilişkin açıklama yapmak üzere bugün kurultayda konuşacak. Partinin dünü, bugünü ve yarınına ilişkin değerlendirmelerde bulunacağını ifade eden Öymen, tüzük değişikliğine ilişkin bazı eleştirilerini de delegelerin dikkatine sunacağını söyledi. Öymen, kurultaydan sonra istifa edecek.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır