kapat
30.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Alokurye
 

KISA KISA KISA


İzmir'de cemaat operasyonu
İzmir Yeşilyurt Semti'ndeki bir eve düzenlenen baskında Kıbrısi cemaatinin sözde Türkiye sorumlusu Aydoğan Fuat (44), eşi Meryem Fuat ile 24 kişi, "zikir ayini" yaparken gözaltına alındı. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Fuat, 677 sayılı Tekke ve Zaviyeler Kanunu'na muhalefet etmek suçundan tutuklanarak Buca Cezaevi'ne konuldu. Kalan 25 kişi ise ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Aydoğan Fuat ve eşinin ABD vatandaşı oldukları belirtildi. Devlet aleyhine konuşan Fuat'ın, sözlerinin kayda alındığı, bu kasetlerin çözümü yapıldıktan sonra İzmir DGM'ye sevk edilip sevk edilmemesine karar verileceği bildirildi.

Nuriş: Biz profesyonel hapishaneciyiz
Karagümrük Çetesi elebaşı Nuriş lakaplı Nuri Ergin ile 4 kardeşi ve 23 adamı, dün 4 ayrı dava için İstanbul 1 Nolu DGM'ye çıkarıldı. Zeytinburnu ve Gültepe'de iki kahvehanenin taranması davasında söz alan Ergin, Eskişehir Cezaevi'nde tutuklu bulunduğu sırada kendisine suikast girişiminde bulunulması üzerine silahla karşılık verdiğini belirtti. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı'nın "Cezaevinde silahı nereden buldun?" diye sordu. Ergin soruyu, "Efendim, biz profesyonel hapishaneciyiz" yanıtını verdi.

Bayrak çekme törenlerinde vatandaş türban takabilecek
Bayrak törenleri sırasında herkesin başının açık olmasını amaçlayan tüzük tepkiler üzerine değiştirildi. Törenlerde sadace kamu görevlilerinin başı açık olacak. Öğretmen, öğrenci ve okuldaki diğer memurlar okullardaki bayrak törenine başları açık olarak katılacaklar. Tüzük-te yapılan değişiklik dünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hasan Mezarcı Adli Tıp'ta müşahede altına alınacak
Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, "Hükümetin manevi şahsiyeti, devletin askeri ve emniyet kuvvetlerini tahkir ve tezyif etmek ile Cumhurbaşkanı'na hakaret etmek" suçlarından yargılandığı davada, eski milletvekili Hasan Mezarcı'nın İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda müşahede altına alınmasına karar verdi.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır