kapat
30.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Alokurye
 

Sevgiliden nasıl ayrılmalı ?


Sevgiliden ayrılmak için kadın da erkek de farklı yöntemlere başvuruyor. Kadının taktiği erkeğinkinden çok daha kapsamlı ve incelikli
Bugüne kadar gazete ve dergilerde sevgili edinmenin yolları üzerine birçok haber, araştırma, yorum yazısı çıktı. Ancak madalyonun öteki yüzü hep es geçildi. Halbuki sevgiliden ayrılmak da, bulmak kadar zor bir durum! İşte size denenmiş ayrılık taktikleri...

Kızlar nasıl ayrılıyor?
Bu konuda herkesin bir tarzı vardır elbette. Ancak kadınlarınki sanki biraz daha acımasızdır. Örneğin cicim günlerinde bir kavga çıkmış, kadın erkeğe 'Salak' demiştir. Zıvanadan çıkan erkek de bir tokat aşketmiş sonra da pişman olmuştur. Kadın bu noktaya mim koyar: "Bir daha tokat atarsan kesinlikle ayrılırız." Bir süre sonra ayrılmak isteyen kadın geçmişi hatırlar ve uygun bir ortamda sihirli sözcüğü devreye sokar: 'Salak!' Tabii karşılığını alır: Çat! Kadın, "Seni uyarmıştım!" diyerek çekip gider. İşte kadınların bilmediniğiniz diğer taktikleri....

* Doğrudan ifade: "Senden ayrılmak istiyorum!" Bu yol aslına bakılırsa çok nadiren kullanılır.

* İlgisiz davranma: Bir partiye ya da ev gezmesine gidilir. Kadın erkeği ortada bırakır, başkalarıyla sohbet eder. Adamın söylediklerini duymamazlıktan gelir. Erkek espri yapar, kadın "Üff, sen de..." der.

* Ailem karşı: Çok klasik ama kızların sık başvurduğu bir yöntemdir. "Annemle babam ilişkimizi öğrenmişler, kıyameti kopardılar. Onları kesinlikle kıramam. N'olur anla beni."

* Üniversite bahanesi: Üniversite sınavlarına ya da bitirme ödevine hazırlanmak harika bir mazerettir. Masum bir ifade takınan kadın, "En büyük idealime ulaşmama az kaldı. Biliyorum, sen de benim mutlu olmamı istersin. Seninleyken kafam karışıyor, çalışamıyorum, birkaç ay ara verelim" der...

* Bunu giyme demedim mi! Kıskanç erkeğin tepesini attırıp, kavga çıkarmak ve 'bay bay' demek isteyen kız, gardırobun diplerinden en dekolte kıyafetini çıkartır!

* Anneme söz söyletmem: Annesine bağlı erkeğin bu zaafından faydalanan kadın, eleştiri oklarını yağdırmaya başlar. Erkek, "terk ettim" sanarak çeker gider.

Manken Ebru Şallı'nın ayrılık reçetesi İlgimi keserim
1-Sinir olduğu şeyleri yaparım: "Diyelim ki ona çok ilgi göstermemden hoşlanıyordur. İlgimi keserim. Nedenini sorar. 'Farkında değilim' deyip geçiştiririm. Birkaç gün sonra da bombayı patlatırım: 'İlişkimiz artık eskisi gibi değil. Bunu sen de biliyorsun. Birbirimizi kırmamak için ayrılmamız en doğrusu.'

2- Soğuturum: "Her telefonuna çıkmam. 'Neden öyle durgunsun?' dediğinde, 'Bugünlerde keyfim yok, mutlu değilim' falan derim. Her gün görüşüyorsam, haftada bire kadar indirip; daha çok kız arkadaşlarla buluşmaya başlarım."

3-Kaçarım: "Aynı evde yaşıyorsam, en ufak bir tartışmada evi terkederim. Bavulumu toplar, onun bilemeyeceği bir yere gider; kafamı dinlerim. Ayrı evlerde yaşıyorsak, cep telefonumun numarasını değiştiririm. Uzak bir yere tatile giderim"

Erkekler nasıl ayrılıyor?

Önce bilanço çıkarılır
Kadınlara oranla erkeklerin ayrılma istekleri çok daha aşikardır. Göz ucuyla başka kızları süzmeye başlar, cep telefonunu açmaz, evdeyse de 'yok' dedirtir. İlişkinin yıldönümü gibi önemli tarihleri unutması, karşı taraf için "Artık anla" demektir...

"Ayrılalım" demeden önce bilanço çıkarılır. Ödünç verilmiş DVD'ler, CD'ler ya da borçlar çaktırmadan geri alınır. Örneğin erkek, kadının bir türlü beceremediği ekonometri dersinde gönüllü hocalık yapıyorsa, sömestrenin bitmesi beklenir.

1-Bunalıma girme: "Hayatım bugünlerde kendimi çok kötü hissediyorum. Bir süre ilişkimizse ara verelim, yoksa daha kötü olacak." Niyet baştan bellidir!

2-Başka kızlara ilgi: Göz ucuyla başka kızlar süzülür ve bu sevgiliye hissettirilir. Tartışma başladığında erkeğe gün doğmuştur: "Bıktım senin bu kıskançlığından!"

3-İlişki soğutulur: Cep telefonları açılmaz. Evi ararsa yok dedirtilir. "Önümüzdeki hafta belki görüşebiliriz..." ("Anla artık" taktiği.)

4-Bugün mü doğum günün? Onun doğum günü gibi önemli tarihler hep unutulur. Bahane ise hazırdır: "İşlerim çok yoğundu."

5-Bol bol küfür: Kadının nefret ettiği şeyler yapılır: Küfülü konuşma, yere tükürme gibi...

6-Kadın ağlarken, erkek güler: Örneğin romantik bir filmde kadın göz yaşlarını tutamayınca erkek bu fırsatı değerlendirir: Oflar, puflar, güler, dalga geçer.

7-Narsist tavır: Erkek kendini övüp, kadını sık sık aşağılar. Buna kimse dayanamaz.

8-Aşk mesajlarını görmesi sağlanır: Cep telefonuna 'birilerinden' gelen sevgi (hatta seks) dolu mesajları kadının görmesi özellikle sağlanır ki amaca ulaşılsın!

9-Unutamıyorum: Eski ilişkilerden söz açılır. "Ne yaparsam yapayım, onu unutamıyorum, lütfen beni anlayışla karşıla" cümlesi noktayı koyar.

YARIN
Nasıl iş bulunur? İş arayan binlerce kişinin arasından sıyrılarak, aslanın ağzından ekmeği kapmanın püf noktaları...

Bülent GÜNAL

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır