kapat
29.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.itsakiss.com
 

Kapkaç bitecek


Kapkaçı önlemenin namus borçları olduğunu söyleyen Emniyet Müdürü Özdemir, "Bu tip suçlarla mücadele için150 kişilik ekip kurulacak" dedi
İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir, son zamanlarda tüm şehre korku salan kapkaççıların kökünü kazımak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen haftalık asayiş toplantısı girişinde gazetecilere kapkaç olaylarıyla ilgili bilgi veren Özdemir, şunları söyledi:

"Kentte mala karşı işlenen suçları önlemek bizim namus borcumuzdur. Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde, kapkaç, hırsızlık gibi olaylara karşı 100-150 kişilik bir ekip kurulacak. Bu ekibin tüm teçhizatını da İstanbul Valiliği karşılayacak. Vali Erol Çakır da gerekli her türlü desteği veriyor."

3 BİN KİŞİ YAKALANDI
Oto hırsızlığı ile kapkaç olaylarının birbirlerine paralel olarak gerçekleştirildiğini vurgulayan Özdemir, şöyle devam etti:

"Günde ortalama 30-38 oto hırsızlığı, 28-30 kapkaç olayı yaşanıyor. Bu suçları önlemek için tüm ilçelerde ekipleri çoğaltıyoruz. Belirli yerleri belirli memurlara zimmetleyeceğiz. Yeni kurulacak ekipler de, her gün bir bölgede uygulama yapacaklar."

İstanbul'da son 10 ayda adli suçlarda yüzde 28 artış olduğunu ifade eden Özdemir, bu süreçte işlenen suçların, cezaların ertelenmesine dair yasa ile ekonomik krize bağlı olduğunu söyledi.

"Son 13 günde yapılan çalışmalarla, çeşitli suçlardan aranan 3 bin kişiyi yakaladık" diyen Özdemir, Asayiş Şube'de görevli 5 ekibin de 50'ye çıkartıldığını kaydetti.

Bu arada, İstanbul polisi, kapkaççıları engellemek için sokaklarda kontrollere başladı. Şüpheli gördüklerinden kimlik soran polis ekipleri, aynı zamanda yaya olarak devriye geziyor.

Mustafa ŞEKEROĞLU

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır