kapat
29.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.itsakiss.com
 

CHP'de tarihinin en rahat kurultayı


18 Nisan seçimlerinde tarihinde ilk kez barajı aşamayarak parlamento dışı kalan Deniz Baykal liderliğindeki CHP, hafta sonunda da tarihinde ilk kez heyecansız bir kurultay yaşayacak.
Erdal İnönü, Murat Karayalçın, Mehmet Moğultay, Fikri Sağlar ve Ercan Karakaş gibi partinin ağır toplarının istifa ettiği CHP'de, yarın parti faaliyetleri değerlendirilecek. Eski genel başkan Altan Öymen'in kendi dönemine ait faaliyet raporunun ibra edilmesi ve kurultayın sona ermesinden sonra CHP'den istifa etmesi bekleniyor.

Pazar günü ise kayıtlı bin 175 delege genel başkanlık ve parti meclisi için oy kullanacak. Seçilmeyi garantileyen Deniz Baykal'ın hedefi ise, ilk turda seçilmek ve çiziksiz bir Parti Meclisi çıkartmak. Bugünkü yönetimi koruyacağı belirtilen Baykal'ın Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu'nda yer alan sağ kökenli Barlas Doğu, Uğur Aksöz, Halil Cin, Tevfik Diker ve Veli Sarıtoprak gibi isimlere listesinde yer verip vermeyeceği merakla bekleniyor. Baykal'ın listesine Turgut Özal'ın "prens"lerinden DPT eski müsteşarı Ali Tigrel ile eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Nazım Şarvan'ı almasına ise kesin gözüyle bakılıyor.

İKİ RAKİP VAR
Genel başkanlık için Deniz Baykal'ın karşısına Ertuğrul Günay ile DEP kökenli Mahmut Alınak aday olacak çıkacak. Baykal'dan sonra en iddialı genel başkan adayı olarak görülen Ertuğrul Günay'ın listesinde yer alacak isimler ise henüz netleşmedi. Günay'ın, DİSK, Türk-İş gibi meslek ve sivil toplum kuruluşlarından gelecek önerilere göre bir liste oluşturması bekleniyor. CHP kurultay öncesi komisyonlar tarafından hazırlanan raporları bir bir kamuoyuna açıklıyor. Bu arada kurultayda ilk kez, parti üyesi veya delegesi olmayan kesimlere de söz verilmesi kararlaştırıldı. Bu çerçevede bir çiftçi, işçi, şoför, bakkal, ev kadını, işadamı, sanatçı, özürlü ve muhtar kürsüye çıkarak sorunlarını dile getirecek.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır