kapat
29.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Mini Türkiye


Büyükşehir Belediyesi'nin Sütlüce Kültür Merkezi yanına kuracağı Mini Türkiye Parkı'nın temeli yarın atılacak.
Hollanda'daki Madurodam, Avusturya'daki Minumundus ile İtalya'daki Mini İtalia'nın benzeri olacak projede; Anıtkabir, Ayasofya Müzesi, Aspendos Tiyatrosu, İshakpaşa Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Peri Bacaları ve Kız Kulesi gibi tarihi ve kültürel miras eserlerin maketleri yer alacak. Eserlerin orjinalliğine sadık kalınarak 1/25 oranında küçültülerek hayata geçirileceği 7 trilyonluk proje 3 yılda tamamlanacak.

125 ESER YAPILACAK
Dünyadaki ilk örneğinden 50 yıl sonra gerçekleştirilecek projede; İstanbul'dan ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden 50'şer, Osmanlı coğrafyasından da 25 eser yer alacak. Proje sorumluluğunu mimar Mehmet Ekiz'in üstlendiği Mini Türkiye Parkı, İstanbul'un turizm potansiyeline zenginlik katacak. Ses ve ışık gösterilerinin de gerçekleştirileceği "Miniatürk" ziyaretçilerine eğlenme ve dinlenme fırsatı da sunacak.

Mini Türkiye Parkı'nın hayata geçmesiyle İstanbul'un çok önemli bir kültürel zenginliğe kavuşacağını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Cengiz Özdemir, "Kültür-sanat yönü ağır basan bu köklü proje aynı zamanda ticari bir girişim olma özelliği de taşıyor. Çünkü ziyaretçilerden ve içerideki ticari girişimlerden elde edilecek gelir İstanbul'un gelişimine harcanak. Hollanda'daki Madurodam'ın yıllık ziyaretçi sayısının 1 milyon olduğu göz önüne alınırsa Mini Türkiye Parkı'nın ne kadar önemli bir proje olduğu görülür" dedi ve ekledi "Bu proje İstanbul'un gururu olacak."

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır