kapat
29.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Alokurye
 

'Pire Şaban' aranıyor


Uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya ile ortağı Cumhur Yakut'un "ikinci adamı"nın kimliği saptandı. İstanbul polisi "Pire" lakaplı Şaban Sipahioğlu'yu bulmak için özel bir tim kurdu
Matador Operasyonu" ile yakalanan Urfi Çetinkaya ve hala aranan ortağı Cumhur Yakut'un uyuşturucu trafiğini araştıran polis, "ikinci adam" Şaban Sipahioğlu'nun kimliğini belirledi. Çetinkaya ve Yakut adına kaçakçılık yaptığı anlaşılan "Pire Şaban" lakaplı Şaban Sipahioğlu takibe alındı.

İstanbul Kaçakçılık Şubelerinden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Tayfur Erdal Ceren ve Narkotik Şube Müdürü Nihat Kubuş; sürekli yer ve kılık değiştiren Şaban Sipahioğlu'nun yakalanması için özel bir tim oluşturdu.

Soruşturma sırasında; Şaban Sipahioğlu'nun Hollanda'ya gönderilmek istenirken Yunanistan'da ele geçirilen 520 kilo eroinin kaçırılmasını organize ettiği, İspanya'da Hasan Erkuş'a 315 kilo, İngiltere'de ise Hüseyin Baybaşin'in akrabası Naif Yavuztürk'e 105 kilo eroin gönderdiği, bu işler için de sahibi olduğu Güzel İstanbul Seyahat'teki otobüslerini kullandığını belirlendi.

İTİRAFÇI ELE VERDİ
İzmir'de yakalanan Hamza Kılıç'ın ifadeleri korkunç gerçekleri ortaya çıkardı. Hamza Kılıç; Şaban Sipahioğlu'nun elinde yaklaşık 10 ton bazmorfin bulunduğunu ve bunları saf eroin haline getirmek için Bulgaristan'dan 12 ton asetik asit anhidrit getirttiğini söyledi. Kılıç; Getirilen asetik asit anhidritlerin Bursa civarında bir çiftliğe indirildiğini itiraf etti.

Bunun üzerine çiftliğe yapılan baskında Sipahioğlu'nun, son anda uyuşturucuyu başka bir yere sakladığı ve kaçtığı ortaya çıktı. Polis, "Pire Şaban" olarak anılan Sipahioğlu'nun yakalanabilmesi için Interpol'ü de alarma geçirdi. Yetkililer yurtdışına çıktığı sanılan Şaban Sipahioğlu'nun her yerde arandığını bildirdi.

İhsan DEMİR - Salih AYDIN

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır