kapat
29.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Alokurye
 

Her şeyden kıstım, olmuyor


Dükkanın para getirmediğini söyleyen Köklü, '16 yıldır böyle sıkıntı görmedim' diyor
İstanbul'un alışveriş merkezi Nişantaşı'nda bir ayakkabı tamir atölyesinin sahibi Necla Öklü... 50 yaşında. Kocasını kaybettikten sonra dükkanın tüm yükünü omuzlayan, dükkanı tek başına çekip çevirmekle uğraşan Öklü, bir de krizde ayakta kalma savaşı veriyor. 16 yıldır işlerin başında olan Köklü, daha önce böyle bir sıkıntı yaşamadığını vurguluyor. İşte anlattıkları:

AYDA BİR KUAFÖR
"Ekonomik krizden herkes gibi esnaf da çok kötü etkilendi. 16 yıldır bu dükkanı işletiyorum ve böyle sıkıntıyı daha önce yaşamadım. Kösele, bally hepsi pahalılaştı. Paranın hiçbir değeri kalmadı. Her gün zam ve her gün yarın ne yapacağım düşüncesi var. Her şeyden kısıyorum yine yetmiyor. Eşimi kaybettikten sonra dükkanın tüm yükü bana kaldı.

İki çocuğu evlendirdim, biri üniversiteye gidiyor. Eskiden haftada bir kuaföre gidiyordum inanın şimdi ayda bir ancak gidebiliyorum. Mağazadan alışveriş yapma devri zaten kapandı. Ucuz ve kaliteli malı pazarda aramaya başladık. Dükkan eskisi gibi kazanmıyor. Kriz yüzünden hiçbir çalışanımı işten çıkarmadım ama her hafta, haftalıklarını nasıl ödeyeceğim diye kara kara düşünüyorum."

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır