kapat
29.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Alokurye
 

Zülfü Livaneli: Onur duydum


Yunus Nadi Edebiyat Ödülü'nü alan Livaneli, "Bu çok köklü ödülün kitabıma verilmesi, emeklerimin değerlendirilmesi anlamında beni sevindirdi" dedi
'Bir Kedi, Bir Adam, Bir Ölüm' adlı kitabı ile Yunus Nadi Roman Ödülü'ne layık görülen SABAH yazarı Zülfi Livaneli ödülünü dün aldı. İbrahim Paşa Sarayı'nda düzenlenen törende Livaneli'ye ödülünü Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan verdi. Livaneli'yi ilk kutlayanlar ise eşi Ülker Hanım ve kızı Aylin Livaneli oldu. Cumhuriyet Gazetesi kurucusu Yunus Nadi anısına düzenlenen ödülü almaktan büyük onur duyduğunu belirten Livaneli şunları söyledi:

ÇOK HOŞ BİR GÜN
"55 yıldır verilen çok köklü bir ödülün benim kitabıma verilmesi emeklerimin değerlendirilmesi anlamında beni sevindirdi. Nadir Nadi ile de bir dostluğumuz vardı. Ben genç bir sanatçı olarak İsveç'ten döndüğüm sıralarda bana çok destek olmuştu, beni çok yüreklendirmişti. Bütün bunlar biraraya gelince ve benim yurtiçinde ve yurtdışında aldığım ödüllerden ayrı bir yanı var bunun. Çünkü, bir kere kitabımla ödül alıyorum; kitapla aldığım ödüllerin ikincisi, daha önce de bir Balkan Edebiyat Ödülü almıştım. Bunların hepsi biraraya gelince çok hoş bir gün oldu."

Şiir dalında "Asyalı Ayyaş" adlı eseriyle Raif Özben; öykü dalında "Gölgede Kırk Derece" adlı eseriyle İnci Aral ve fotoğraf dalında Yavuz Sevimli ödül aldı. Törene İstanbul Valisi Erol Çakır, Emniyet Müdürü Hasan Özdemir, çok sayıda gazeteci, sanatçı ve işadamı katıldı.

Yusuf DEMİR

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır