kapat
29.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Alokurye
 

Üfürükçü çıldırttı


Depresyon geçiren anne, üfürükçünün "Sen regl olduğunda kanına basmışsın, o yüzden bu hale gelmişsin" sözü üzerine bıçağına sarıldı
Geçtiğimiz hafta ABD'de yaşanan anne vahşetinin bir benzeri Konya'da meydana geldi. Depresyon geçiren Züleyha Kayacık (27) adlı genç anne, bir üfürükçünün akılalmaz sözleri yüzünden iyice kötüleşti ve dört çocuğunu öldürüp canına kıydı.

Hadim ilçesine bağlı Yukarıeşenler köyünde oturan Züleyha Kayacık bir süre önce psikolojik rahatsızlığı yüzünden doktora götürüldü. Doktorun "Sapasağlamsın. Bir sorunun yok" sözleri üzerine köyüne döndü. Ancak, sorunları devam eden Kayacık, bu kez yakınları tarafından bir üfürükçüye götürüldü. Üfürükçü, Kayacık'a "Sen regl olduğunda kanına basmışsın. O yüzden bu hale gelmişsin" dedi. Ve bir muska yazıp evine gönderdi. Durumu daha da kötüleşen genç kadın, dün sabah bıçakla çocuklarının yattığı odaya girdi ve çocukları Osman (1), Hasan (3), Mehmet (5) ve Kevser'i (7) boğazlarını keserek öldürdü. Talihsiz yavruları yanyana dizen genç kadın, "Çocuklarımı ben öldürdüm. Kimse sorumlu değildir" diye bir not bıraktı ve daha sonra çamaşır ipiyle kendini tavana asarak canına kıydı. Kemal SOYLU (SHA)

DOÇ. DR. ARİF VERİMLİ: PSİKOTİK DEPRESYON
Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Arif Verimli, bu tür vakalarda kullanılan "cinnet" sözünün yanlış olduğuna dikkati çekti. Verimli "Bu vaka, depresyonun en ağır halidir. Buna psikotik depresyon diyoruz. Hasta umutsuzluk içindedir. İsteksizdir. Suçluluk duygusu içindedir. Kendisini günahkar hisseder. Günahının cezasını çocuklarının çekeceğini düşünür. Bu yüzden onları da kendisiyle birlikte ölüme sürükler" dedi.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır